05 september 2017 
2 min. leestijd

Minecraft magazine

Minecraft! Als ouder kan je er niet omheen. Als de kinderen zelf niet spelen dat kennen ze minstens wel een paar vriendjes of vriendinnetjes die het wel spelen. Per maand spelen er 55 miljoen mensen het spel actief, wereldwijd. Er zijn talloze gamingvideos over te vinden en het is dan ook een leuk spel. Voor de mensen die het niet kennen, het is spel opgebouwd uit blokjes. Het uiterlijk is in eerste opzichten dan ook niet spectaculair maar de mogelijkheden zijn daardoor juist des te groter.

Online

Online bestaan er hele werelden waar je een bestaan in kan opbouwen. Het origineel was survival met zombie-aanvallen en overleven door alles zelf bij elkaar te schrapen. Maar tegenwoordig komen er steeds meer spelvarianten die je met elkaar kan spelen.

zweinstein minecraft

Schermafbeeldingen van de server play.radnetwork.ga

Zo kan je als leerling op Zweinstein gesorteerd worden en zelfs les krijgen. Dit kan bijvoorbeeld op de server play.radnetwork.ga
Als je dan kijkt hoe het gebouw en de omgeving na is gemaakt dan ben ik als leek echt wel onder de indruk.

Voor het survivalspel waren er al verschillende boeken in de omloop. Maar een dik boek met hoe je bepaalde dingen aan kan pakken en doen moet vinden mijn kinderen niet interessant.

Sinds 24-8 heeft MEIS & MAAS een heus minecraft magazine op de markt gebracht. Veel dunner dan een boek maar met hele items erin. Zoals is er een stukje over bouwen. Hier zie je bijvoorbeeld hoe je mooie contrasten kan maken met materialen maar ook hoe je iets het beste kan opbouwen.

Magazine

Het magazine bestaat uit alle verschillende stukjes van minecraft. Er zijn items over bouwen, overleven maar ook hoe je makkelijk een eigen server op kan zetten. Natuurlijk kan een goed tijdschrift niet zonder een leuke quiz.

Voorlopig komt het elke twee maanden uit en kost €5,99. Voor deze prijs heb je wel een magazine dat 60 pagina’s telt en bomvol zit met tips en trics.

minecraft magazine

Experts

Maar natuurlijk is het vooral belangrijk wat de experts, in dit geval mijn kinderen er van vinden.

Ze waren erg enthousiast bij het openen van het pakket en de onderdelen werden even goed bekeken en vergeleken met wat zij er van weten. Even wennen was het feit dat de namen in het nederlands werden weergegeven en zij meestal in het engels spelen. Dus her en der werd er verbaasd op de namen gereageerd.

Het magazine zelf vinden ze leuk opgebouwd en sommige dingen vinden ze ook echt waarde hebben. Vooral de bouwinstructies werden uitgebreid bediscussieert en bedacht hou zij dat dan zouden doen.

De grote stukken tekst werden wel overgeslagen, bladeren en plaatjes kijken is toch aantrekkelijk ook al zijn ze 11 en 12.

N.B. Wij hebben het Minecraft Magazine opgestuurd gekregen om een review over te schrijven. Maar zoals dat gaat bij kinderen zijn ze eerlijk uitgekomen voor hun mening over het product.

Reactie plaatsen