15 september 2016 
2 min. leestijd

Make-up, geef mij je make-up?

Ik moest ineens denken aan dat liedje van Kinderen voor Kinderen toen mijn dochter vertelde dat ze nu toch echt wel oud genoeg was voor make-up en dat andere kinderen ook met make-up op naar school gingen!

Echt?

Het eerste dat ik dacht was “Oh? Echt? Was mij nog niet opgevallen!”. Maar misschien komt dat omdat ik bij make-up en kinderen nog steeds denk aan de helblauwe oogschaduw en knalroze lippen met heel veel rouge van de kleutertijd. En nee zo liepen de kinderen er in groep 8 dus echt niet bij.

Nu was dat natuurlijk ook helemaal niet wat A in gedachte had bij make-up. Zij dacht aan een lippenstift of gloss voor op de lippen en wat mascara en misschien, als het mocht, oogschaduw of rouge. Maar dan wel subtiel natuurlijk want ze ging echt niet als een clown naar school! Dat snapte ik toch zeker ook wel?

Make-up nitwit

Ehm nou eh tja, natuurlijk snap ik dat, denk ik. Nu moet je weten dat ik qua make-up een echte nitwit ben. Ik heb het wel maar ik gebruikt het eigenlijk nooit. Veel verder dan wat mascara en lipgloss ga ik eigenlijk nooit. Het hoort niet bij mij, het past mij niet en ik krijg ontstoken ogen. Mijn man vindt het gelukkig ook prima zonder dus loop ik er gewoon “bloot” bij.

Dus nu moest ik toch echt even na gaan denken over dit onderwerp. Wat vind ik hiervan, mag ze dit of liever niet. En wat mag ze dan en hoe kan ik haar helpen om dingen te leren die ik zelf dus niet beheers.

make-up

Vlogtips

Ik vond een papierenversie van een vlogger die make-up tips geeft. Uiteen lopend van oogschaduw kleuren tot de vorm van de ogen en welke vorm oogschaduw daar het beste bij past. Een mooi naslagwerk dus voor haar om in te kijken en te leren hoe het kan, wat de mogelijkheden zijn en vooral hoe je het netjes houdt. Daarbij kreeg ze een oogschaduwdoos met verschillende kleurtjes en de opdracht die niet te delen met andere kinderen omdat het geen speelmake-up was. Een mascara en een lipgloss.

Oke dit is wat je van ons gebruiken mag. Wij vinden het niet nodig dat je met make-up naar school gaat en wij denken dat je het vooral in het weekeinde mag gebruiken.

Oorlogskleuren

Inmiddels zijn we bijna een jaar verder sinds dat besluit en af en toe betrap ik haar erop dat ze toch mascara op heeft en nog stiekem even der lippen een kleurtje geeft voor ze naar school rent. Oke ik vind het goed en knijp een oogje dicht. Maar voor ze gaat slapen kijk ik wel even of ze haar gezicht weer goed ontdaan heeft van alle oorlogskleuren!

Rob Alberts
Door

Rob Alberts

op 15 Sep 2016

Makeup gebruik ik niet. Maar dat de jongeren daar graag mee spelen. Ach van mij mag het.Al vind ik het niet altijd mooi of gepast ....Zonnige groet,

Loes | Gewoon iets met Loes
Door

Loes | Gewoon iets met Loes

op 15 Sep 2016

Oeh, wat een nieuwe fase! Ik kan stiekem niet wachten tot dochterlief zo ver is en hoop maar dat ik haar dan mag helpen. Dat lijkt me zo verschrikkelijk leuk! Ik heb het met mijn naailesmeiden gezien: wat worden ze dan groot ineens! En ze kunnen het ook zo goed hebben, make-up (niet teveel natuurlijk).

Hanneke
Door

Hanneke

op 15 Sep 2016

Ja zo groot en in mijn ogen nog zo klein. Maar ze is er subtiel mee dus nog klachten gelukkig

lotuswritings84
Door

lotuswritings84

op 17 Sep 2016

Hier nog niet in groep 7, al beweert een klasgenootje dat zij sinds groep 6 haar benen scheert en make-up draagt. Ik geloof er eerlijk gezegd niet heel veel van, maar als het zo is vind ik het vreemd. Basisschool en make-up vind ik eigenlijk te vroeg. Met kerstdiner mag ze altijd wel wat op en ze heeft mascara liggen. Nagellak gebruikt ze wel trouwens. Misschien hypocriet, ik weet 't niet. Ze groeien gewoon zo snel op, heb liever dat ze nog even geniet van het kind-zijn.

Hanneke
Door

Hanneke

op 17 Sep 2016

Van mij mag ze ook wat langer klein blijven maar helaas, ik heb het gezien op school, dragen er echt al een heleboel kinderen make-up. Dat wil niet zeggen dat zij het dan ook "moet" doen natuurlijk. Maar zolang het een likje mascara en wat lipgloss is vinden wij het goed. Ik kan mij wel voorstellen dat andere mensen daar anders over denken.

Reactie plaatsen