30 januari 2017 
in Review
2 min. leestijd

Jong geleerd is oude kaas

Oké meestal drinken we samen thee. Niet dat we nu direct vies zijn van een borrel, maar vaak moet er dan een van ons rijden, en eerlijk is eerlijk, meestal spreken we met de kinderen gewoon af in de middag. Maar deze keer doen we een borrel! En bij een borrel horen hapjes, en als er iets is waar we dol op zijn is het thee…ehh kaas bij een borrel….

Kaas heb je in vele smaken, en herkomsten. En de kaas is altijd lekker!
Natuurlijk proberen we dit ook mee te geven aan onze kroost. Met wisselend succes overigens. Een tosti met kaas gaat er altijd in, maar een lekker blauw kaasje is aan de meeste jeugd hier niet besteed.

Hollands Kaascadeau

Heel leuk dat we van Delekkerstekaas.nl een mooi cadeaupakket met kaas mochten uitzoeken. We kozen voor Hollands Kaascadeau XL een pakket met lekkere Hollandse kazen en een potje mosterd dille saus. Als extratje nog een stukje Bleu d’Auvergne. Heerlijk ook op een toostje als afwisseling bij de Nederlandse kaas!kaascadeauxl

Dat er zoveel verschillende kazen in het pakket zaten, maakte het kiezen wel makkelijker. Genoeg afwisseling en genoeg nieuws te proeven voor de jeugd. Tijd voor lekkere blokjes bij de borrel. En dus tijd om de kinderen weer eens wat andere smaken kaas te laten proeven. Zo vaak kiezen we op brood niet voor geitenkaas of truffelkaas.

Delekkerstekaas.nl

Onze boeren leveren hun melk vaak aan grote bedrijven waar vervolgens alle melk bij elkaar wordt gegooid. Vervolgens wordt er Hollandse (fabrieks)kaas van gemaakt. Geroemd over de hele wereld. Maar er zijn ook boeren die hier niet aan mee doen. Zij maken zelf, op de boerderij, hun eigen écht ambachtelijke kaas. Dit is…de lekkerste kaas.
En ook al is het makkelijk om kaas in de supermarkt te kopen (en ligt er bij de supermarkt vaak ook wel streekkaas, bij de mijn wel tenminste) er is ook een alternatief. Als je kaas besteld bij delekkerstekaas.nl krijg je echte Hollandse boerenkaas uit Nederland. En dat proef je toch! Ook direct goed voor het Nederlands erfgoed – Hollandse kaas.

Op Delekkerstekaas.nl vind je de beste gecertificeerde boerenkazen, direct van de Hollandse boerderijen. Zo weet je zeker dat je altijd échte boerenkaas koopt!

Aan de borrel

Een datum prikken is altijd een stuk lastiger. Nou als we met zijn achten willen afspreken. Omdat R offshore werkt vallen er altijd een aantal weken af. Daarnaast hebben we natuurlijk allemaal nog onze sporten en andere bezigheden, en met steeds groter wordende kinderen worden dat steeds meer verplichtingen. Maar na kerst, in de vakantie is er een datum tussen alle andere activiteiten door een dag dat we eens met zijn achten kunnen afspreken. De dames leveren de kaas en de mannen zijn verantwoordelijk voor de wijn.
wijn-en-kaas

Wij zeggen proost! En nemen allemaal nog een lekker stukje kaas! Maar ik moest wel even opschieten, want het bord met blokjes kaas was hier echt zo leeg! Wat een heerlijke kaas.
De kinderen hadden duidelijk voorkeur voor de overjarige kaas, de jong belegen en de pittige kaas. De volwassenen waren gemengd over de truffelkaas. En de dames vooral dol op de geitenkaas. De moster dille saus die in het cadeaupakket erbij zat, smaakt overigens heerlijk bij alle soorten kaas uit het pakket.

En omdat het ook nog eens in een leuk mandje, goed vacuum verpakt geleverd wordt, is het ook heel leuk om cadeau te geven. Wij onthouden hem!!

Ben jij ook dol op kaas?

Priscilla
Door

Priscilla

op 30 Jan 2017

Ik vind kaasplankjes zulke leuke cadeau's en ben ook echt een kaasfan!

Marijke
Door

Marijke

op 30 Jan 2017

Ja hè! En ik vind dit ook echt makkelijk, ipv zelf samenstellen

Rob Alberts
Door

Rob Alberts

op 30 Jan 2017

Ik ben ook een liefhebber van de meer smakelijke kazén.Smakelijke groet,

Marijke
Door

Marijke

op 30 Jan 2017

Haha ja dat is ook een manier om het uit te drukken

Reactie plaatsen