22 december 2016 
2 min. leestijd

FunForest

Afgelopen vakantie maakte ik voor het eerst kennis met het klimmen in bomen, en mijn kinderen met mij. Ik heb als kind wel eens in een boom geklommen natuurlijk. Via de takken omhoog tot je niet verder kon maar dat is niet waar ik het over heb. Dit klimmen is meer het volgen van een parcours tussen de bomen in. Touwladders, bruggen en kabels zijn allemaal onderdeel van het parcours. En het is superleuk om te doen en niet alleen voor grote kinderen.

FunForest

In de herfstvakantie besloten we naar een klimpark niet er bij ons vandaan te gaan. We hadden het in Frankrijk zo leuk gevonden dat we het graag nog eens wilde doen. De keuze viel op FunForest in Amstelveen. Ze hebben meerdere locatie zoals Almere, Rotterdam en Venlo.

Indeling op leeftijd

Eerst werden we in de harnassen gehesen en kregen we een helm. Wit voor

Na een uitgebreide instructie kregen we de gelegenheid om een klein stukje te proberen. Pas na het afronden van deze instructie en oefenparcours kregen we een armbandje om en mochten we van start. We begonnen met een rustige om even warm te worden.

Klauteren en klimmen

Al klauterend over de hangende boomstammetjes, gespannen touwen en hangend aan de kabelbaan vloog de tijd voorbij. We hadden ongeveer drie uur de tijd en dat is ongeveer drie keer een parcours volgen.

Tijden het klimmen zit je goed vast. 1 lijn zit gedurende het hele parcour vast en kan er las aan het einde weer af. De ander maak je steeds los en weer vast om het parcours te volgen. Als je valt hang je in je klimharnas en aan je touwen aan een stevige staalkabel.

>1,40 meter

Wij hadden Q, boven de 1.40, als kleinste mee. Hij had regelmatig veel moeite om zijn vaste lijn verder te krijgen. Vooral omdat hij een kinderharnas aanhad met vrij korte touwen. We moesten hem soms optillen om zijn lijn verder te kunnen schuiven. Niet zo goed over nagedacht. Ik snap dat de lijnen niet te lang kunnen zijn, veiligheid en zo, maar met drie man een kind naar het volgende stukje proberen te krijgen viel in mijn ogen niet binnen een veilige situatie.

funforest

Sommige stukken, vind ik, zijn best spannend. Dunne plankjes die alle kanten op wiebelen, soms nog zwaaiend van de vorige gebruiker. Ook al zit je stevig vast je wil toch echt niet vallen! Zie maar weer eens bovenop die touwen en plankjes te komen als je voeten ineens 30 cm lager bungelen.

Glijden

Het leukste vinden we toch de kabelbanen. Lekker hangen en keihard op de volgende boom afvliegen. Het landen is een handigheidje maar soms kom je gewoon even verkeerd uit en knal je tegen de boom aan. De hemel zij dank voor het stootkussen, maar toch kan het een flinke klap zijn. Maar al doende leert men!

Regels voor je eigen veiligheid

Q was na twee parcours klaar dus zijn we met A nog een derde gaan doen. Het werd een makkelijk parcours want helaas hadden we de spannendste voor haar leeftijd al gehad. En al word ze over 2 maanden 12, ze mocht er echt niet op. Best jammer maar regels zijn regels.

Wij vonden het klimmen hier wederom leuk. Als A 12 is komen we zeker nog een keer terug voor een lastiger parcours en met Q doen we gezellig de andere nog een keer. Die zijn spannend genoeg voorlopig. En zijn we echt uitgekeken op Amstelveen dan kunnen we altijd nog een keer een van de andere parken bezoeken.

Reactie plaatsen