15 oktober 2015 
1 min. leestijd

Finish

Zoals jullie misschien nog weten uit mijn weekoverzicht had ik onlangs een nieuwe vaatwasser nodig. Inmiddels is dat bijna een maand geleden dus tijd voor onderhoud.

Maar hoe onderhoud je een vaatwasser?

Huisvlijt schreef daar een mooi blog over, “Hoe houd je je afwasmachine schoon”, dus dat ga ik hier niet herhalen.

Wat zij niet doet, maar ik wel braaf elke maand, ook bij de oude vaatwasser, is hem reinigen met een machinereiniger. Ik kreeg die van Finish om te proberen.

Ik vond de plasticflacon makkelijk in gebruik. Je verwijdert een stickertje en dan plaats je de flacon zo in je bordenrek. Er komt geen geknoei met chemicaliën bij kijken. De vaatwasser moet dan wel op een hoge temperatuur draaien. Dat bleek bij mijn vaatwasser maar een programma te zijn.

finish

Na het weer openen van de vaatwasser rook deze lekker fris. De flacon was keurig leeg gelopen dus ik denk dat de vaatwasser weer ontdaan is van vet en andere resten.

Wat ik wel zonde vind van deze vaatwasser reiniger is de hoeveelheid afval die je ervan overhoudt. Het plastic flacon kan niet hergebruikt worden en word dus in zijn geheel weg gegooid en dat vind ik in het kader van duurzaamheid een minpuntje.

Denk ik dat het helpt?

Zeker weten doe ik het niet, maar bij de oude vaatwasser denk ik dat het echt bijdroeg aan de hoeveel vet en viezigheid die zich met name in het binnenwerk van de vaatwasser opstapelde. Als het goed is, verlengt het gebruik van dergelijke producten dus de levensduur van je machine. En bevordert het ook een schone en hygiënische vaat. Zeker als je vaatwasser, zoals mijn nieuwe, een deel van het water hergebruikt voor de volgende wasbeurt.

NB. Dit is een gesponsorde post. Maar mijn mening verandert niet door een opgestuurd product en ik zou dit product ook zelf hebben gekocht.

Reactie plaatsen