Terugblik #1912

Wat gaan de weken snel. Elke week komen we een weekje dichter bij het voorjaar waar we inmiddels reikhalzend naar uitkijken. Afsluiten van de winter. Het weer werkte deze week gelukkig weer een beetje mee. Hoewel we nog begonnen in de herfst wat betreft het weer, sluiten we de week af met de laatste dag van de winter.

Vrijdag waren de kinderen vrij. De school was dicht vanwege de staking in het onderwijs, dus we rommelden lekker wat aan in huis. A kreeg een vriendinnetje te spelen en zij hielden een beautymiddag. Ik wilde hier wel een foto van plaatsen, maar ik geloof dat het niet gewaardeerd wordt als ik een foto met masker van de dames plaats.

Zaterdag zei ik tegen T dat zijn haar weer nodig geknipt moet worden. Hij was het daar niet mee eens, dus besloot hij zijn hoofd maar vast te verstoppen. Duurt nog een week of 2 voor ik hem zover heb dat hij onder het scheerapparaat terecht komt. Hij moet hier altijd even aan wennen.

Zondag moest R nog even leren voor een examen en hadden we dus geen plannen. Het weer was gelukkig wel weer opgeknapt, maar we hadden toch niet veel zin om naar buiten te gaan. T haalde een spel naar beneden en we deden dus gezellig met zijn drieën een spelletje.

Daarna bakten de kinderen van een paar overgebleven plakjes bladerdeeg, wat kaas en jam hartjeskoekjes. We hadden die een paar jaar terug al eens gemaakt voor Valentijnsdag. En A wilde ze graag nog een keer maken.

Ondertussen was T wel erg verdrietig geweest. Hij wilde zo graag nieuwe Lego hebben, maar de speelgoed winkel was toch echt gesloten. Dus met de belofte dat hij maandag wel zelf wat mocht kopen werd zijn spaarpot vast omgekeerd. En bezochten we maandagmiddag de speelgoedwinkel waar er na lang wikken en wegen 2 mooie dozen Lego werden uitgezocht.

Natuurlijk moest er direct gebouwd worden. Daar was hij twee dagen na schooltijd heerlijk zoet mee. En met spelen natuurlijk.

Woensdag stond ons halfjaarlijkse bezoek aan de tandarts gepland. Ik kon al snel de stoel weer uit, gelukkig. T ging deze keer voor het eerst zelf op de stoel. En mag nog een keer terugkomen. Hij heeft al een tijdje een kiesje waar een stukje van is afgebroken. De tandarts wilde er eerst niet veel aan doen, maar omdat hij aangeeft er soms toch last van te hebben, gaat hij hem een beetje bijwerken binnenkort.

Natuurlijk mochten we ook nog even stemmen. Deze verkiezingen spreken nu niet het meest tot de verbeelding, maar zijn natuurlijk net zo belangrijk. Dus wij hebben weer keurig gebruik gemaakt van ons stemrecht.

Hoe was jullie week?