Zelfgemaakte kerstkaarten sturen

Steeds minder kerstkaarten vallen er op de mat. En ik moet zeggen ik stuur er zelf ook steeds minder. En dit jaar dacht ik even dat ook ik dit jaar helemaal geen kerstkaarten meer zou gaan sturen. Maar toen kwam T met de vraag wanneer we weer zelf kerstkaarten gingen maken. En hij had er ook al een idee bij. Hij wilde wel weer stempelen met zijn hand. Zo maakten we vorig jaar namelijk de kerstbomen op de kaarten. Dat had hij goed onthouden. Dus mama ging overstag, we maken toch weer kerstkaarten, maar natuurlijk wel weer andere dan vorig jaar.

Winkelen bij Action en in de knutselkast

Dat betekende eerst even langs de Action. Want ik had direct een idee in mijn hoofd, maar daarvoor had ik simpele kaarten nodig. En ik wist niet of ik die nog had. We kozen voor witte kaarten, dubbele kaarten met een envelop. Die waren prima voor het doel.
Daarna dook ik de knutselkast in. Ik was op zoek naar verschillende soorten papier. Uit de stapels papier, koos ik goud, zilver, en verschillende gekleurde vellen, met veel groen in de basis. En T zijn favoriete papier mocht ook mee doen. Een mooi velletje blauw/wit gestreept.
Daarnaast had ik vorige week uit een cadeauverpakking gouden sterren gered van de vuilnisbak. Die komen vast nog eens van pas.

Kerstbomen van stroken maken

Een van de werkjes van T op school had mij geïnspireerd, tot het maken van deze kaart. Op een groot vel plakten de kleuters kerstbomen van stroken. Mooi passend bij het thema meten. Langere stroken onderaan, en opbouwen naar kortere stroken bovenaan. Had T al eens gedaan dus. Mooi, want dan hoefde ik niet veel uit te leggen en kon hij mooi zelf helemaal aan de slag.
Alleen moesten we eerst nog even stroken knippen uit de mooie papieren die we hadden verzameld.
T knipte zelf het blauw witte papier in mooie stroken, en ik de rest.
De eerste kerstboom van T is dan ook volledig blauw/wit geworden. Hij gebruikte alleen zijn eigen stroken. Wel met een mooie gouden ster bovenop natuurlijk.

Daarna had hij door dat hij ook van de andere stroken gebruik mocht maken. Netjes knipte hij ze korter, als ze korter moesten en plakte hij ze met veel lijm op de kaarten.

Heel geconcentreerd maakte hij 9 kaarten. Een hele prestatie. A en ik maakten de andere 11 kaarten samen.

Het resultaat

Waar T vooral geconcentreerd bezig was met het meten van de stroken, experimenteerden A en ik met het plakken van de stroken. De kerstbomen werden mooi als we de stroken recht plakten, maar ook als we ze bewust scheef plakten, ontstond er een leuke en speelse kerstboom.
Zo hadden we last minute en in een paar uurtjes tijd, toch leuke kerstkaarten om te versturen dit jaar.

In plaats van stroken knippen, kun je natuurlijk ook gebruik maken van Washi tape. Naast idee zijn er nog veel meer ideeën om kaarten met Washi tape te maken