Een boost voor mama met Oolong tea (+ winactie Gesloten))

Vorig jaar mochten wij al eens kennismaken met de oolongthee van Ries en een bijbehorend kruidenextract. Sinds die tijd hebben wij ons nog eens iets verder verdiept in oolongthee. En mogen wij ook 2 setjes weggeven voor moederdag. Lees dus vooral even door als je een leuk cadeau voor jezelf wilt ontvangen.

Wat is oolongthee?

Oolongthee is een half-geoxideerde thee, ergens tussen groene thee (niet geoxideerd) en zwarte thee (volledig geoxideerd) in. Deze unieke balans geeft Oolong zijn eigen identiteit en een breed scala aan smaken, variërend van licht en bloemig tot rijk en rokerig. Oolongthee wordt voornamelijk geproduceerd in China en Taiwan, waar het een belangrijk onderdeel is van de traditionele theecultuur.

Verscheidenheid aan smaken:

Een van de meest intrigerende aspecten van oolongthee is de diversiteit aan smaken die het biedt. Elke variëteit en elk productieproces creëert een uniek smaakprofiel. Sommige Oolong-theesoorten hebben een lichte, delicate en bloemige smaak, terwijl andere een vollere, nootachtige of zelfs licht rokerige smaak hebben. Dit maakt het een favoriete keuze voor theeconnaisseurs die op zoek zijn naar complexiteit en diepgang in hun kopje thee.

Traditionele bereidingswijzen:

Om ten volle te genieten van de subtiliteiten van oolongthee, is het belangrijk om de juiste bereidingswijze te volgen. Hier zijn enkele traditionele methoden om oolongthee te zetten:

Gongfu Cha: Deze Chinese methode van theezetten vereist geduld en aandacht voor detail. Het omvat het gebruik van een kleiner theepotje of gaiwan, korte infusietijden en meerdere steile sessies om de verschillende smaaklagen van de thee te verkennen.

Grote pot infusie: Deze methode, vaak gebruikt in Taiwanese theehuizen, omvat het gebruik van een grotere theepot om oolongthee te zetten. De theeblaadjes worden toegevoegd aan de pot, heet water wordt gegoten en vervolgens wordt de thee langzaam geschonken. Deze methode is ideaal voor het delen van thee met vrienden en het waarderen van de aroma's en smaken die zich ontwikkelen tijdens het schenken.

Koude infusie: Voor een verfrissende zomerse traktatie kun je Oolong-thee ook koud zetten. Voeg eenvoudigweg Oolong-theeblaadjes toe aan koud water en laat het enkele uren in de koelkast trekken. Het resultaat is een verkwikkende en smaakvolle koude drank die perfect is om van te genieten op een warme dag. De veelzijdigheid van Oolong-thee maakt het een uitstekende keuze om te combineren met voedsel. De verschillende smaakprofielen van Oolong kunnen perfect samengaan met een verscheidenheid aan gerechten. Lichtere Oolong-theeën, zoals Tie Guan Yin, passen goed bij zeevruchten, groene salades en lichte desserts. Aan de andere kant kunnen donkerdere en rokerige Oolong-theeën, zoals Da Hong Pao, worden gecombineerd met gegrild vlees, hartige stoofschotels en sterke kazen. Experimenteer met verschillende combinaties en ontdek welke smaakcombinaties je het meest aanspreken.

Gezondheidsvoordelen van oolongthee:

Naast zijn rijke smaak biedt oolongthee ook verschillende gezondheidsvoordelen. Het bevat antioxidanten, zoals polyfenolen en catechines, die kunnen bijdragen aan het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van een gezond hart. Oolongthee kan ook de stofwisseling stimuleren en helpen bij gewichtsbeheersing. Bovendien wordt het geassocieerd met verbeterde mentale alertheid en focus, waardoor het een uitstekende keuze is voor een opkikker gedurende de dag.

Dus neem de tijd, zet een kopje oolongthee en laat je betoveren door de aromatische en smaakvolle reis die het biedt. Of je nu een beginnende theedrinker bent of een doorgewinterde kenner, oolongthee zal je zeker blijven verrassen met zijn veelzijdigheid en charme. 


Winactie

Je kunt nu zelf deze oolongthee proberen. En naast de gezondheidsvoordelen van de thee, krijg je er nog een flesje kruidenelixer bij. Zelf hebben we het bamboe extract uitgeprobeerd, maar speciaal voor moederdag mogen we er een flesje Femme kruidenextract bij geven en een bamboe mok om de thee uit te drinken. Dit Herbal Femme-kruidenextract draagt samen met de oolongthee bij aan een betere hormoonbalans. Het stimuleert de bloedaanmaak, verbetert de bloedcirculatie in de vrouwelijke geslachtsorganen, is een stimulans voor de baarmoeder, werkt menstruatiebevorderend en krampwerend. Daarnaast helpt het bij hormonale acné en hormonale eczeemklachten. Dit komt onder andere doordat het rijk is aan vitamine B, waaronder B12. Ook verbetert het de kwaliteit van de haarwortel en de nagels en zorgt voor sterkere botten.

Hoe doe je mee?

Laat een reactie achter op dit blog, of op de het bericht op Facebook. Mocht je op instagram iets in mijn stories zien langskomen, kun je ook daar een reactie op achterlaten. Je naam gaat dan mee bij het loten.

Je kunt meedoen tot en met zondag 21 mei. Daarna sturen wij de 2 gelukkige winnaars een bericht.

NB Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.