Zonnebrand voor kinderen

Met mijn eigen hele blanke huid, weet ik dat ik goed moet smeren. En dan nog gebeurt het regelmatig dat ik wat verbrand ben. Op een of andere manier lijkt er met mijn huid, ingesmeerd en in de schaduw af en toe geen ontkomen aan. Het laatste dat ik wil, is dat mijn kinderen verbranden. Bij hen let ik dus altijd even extra op en smeer ik liever toch nog een keer extra. Dat betekent dat we elk jaar wel een nieuwe zonnebrand nodig hebben.

Alphanova Sun Kids

Dit jaar kreeg ik de zonnebrand van Alphanova Sun Kids om te testen toegestuurd van Enjoy Divine Nature. Een 100% natuurlijke zonnebrand die ook nog eens goed is voor de oceaan en het rif. Vrij van parabenen en phenoxyethanol. Veel verzorgende aloë vera en niet onbelangrijk waterproof en laat geen witte waas achter. Hij ruikt ook nog eens lekker naar Vanille en Abrikozen. Hoewel de kinderen er hier een sinaasappel geur ruiken. Maar ze vinden hem lekker ruiken, en dat scheelt. Dan wordt hij ook graag gebruikt.

Smeren maar

Ik koos voor een factor 30. Die heeft in elk geval T nodig. A verbrandt niet snel, en zou het ook met een lagere factor afkunnen, maar zij ligt vaak de hele dag in het water. En daardoor wordt ze toch vaak net een keer minder ingesmeerd dan T. En kan een hogere factor dus geen kwaad.
De eerste keer dat we hem gebruikten was gewoon thuis. De kinderen gingen met water spelen in de tuin en op het plein. Lekker bloot met nog spierwitte lichamen. Dus dat werd smeren.

Zelf smeren ze best goed, maar er bleef toch een witte waas achter. Zeker bij A die haar gezicht goed had ingesmeerd, was het duidelijk te zien. Helaas moeten jullie het doen met een foto van het oor van T om het te zien, want echt niet dat haar gezicht nu op de foto mocht. Overigens zie je het op de foto lang zo goed niet als in het echt. Check vooral even zijn oorlel, daar zie je het nog het beste. Op de armen en de benen was de witte waas minder erg.

Strand en zwembad

Daarna is de zonnebrand nog mee geweest naar het strand, het meer en het zwembad. Op het strand heb ik hem ook gebruikt, aangezien de oude fles factor 50 nu echt op was, en ik factor 20 nog niet aandurfde. En ook ik vind het een fijne zonnebrand. Alleen dat er geen witte waas achterblijft, dat klopt niet helemaal.

Werkt hij ook zoals je verwacht

Dan blijft als laatste natuurlijk nog over, of de zonnebrand ook wel werkt. En ja hoor. Hij doet precies wat je verwacht. Het mooiste voorbeeld is A. Zij ging met tennisvriendinnen zwemmen. De moeder die mee was, heeft geholpen met het insmeren van de rug. Totaal niet verbrand. In tegenstelling tot haar gezicht, dat was knalrood. Ja die was ze vergeten in te smeren. En zelfs haar bijna nooit verbrandende huid was niet bestand tegen een hele middag in het water in het zwembad. Haar rug, met de zonnebrand wel! Dus ik zeg, deze zonnebrand is top!

Fijn voor je huid, en ook nog eens goed voor het mileu!
Je kunt deze zonnebrand makkelijk online aanschaffen bij Enjoy Divine Nature. De 125 ml spray kost € 19,38.

Welke zonnebrand gebruik jij?

NB. Dit artikel is tot stand gekomen met een samenwerking.