Zoethout thee

Zoals ik al schreef in de inleiding voor deze serie prachtige thee van Nicole’s Choice, houd ik helemaal niet van Zoethout thee. Toch voegde  ik zoethout thee toe aan de voorkeurenlijst die we aan Nicole mochten sturen. Ik heb namelijk eind vorig jaar één keer een echt lekkere zoethout thee gedronken en ik had het idee dat deze zoethout thee dat wel eens zou kunnen evenaren. Tijd voor de test

Zoethout thee

Je hebt wat mij betreft zoethout thee en zoethout thee. Ik kende voorheen alleen die van Pickwick. En ondanks dat ik best wel fan ben van de smaken en de gemakkelijke zakjes van Pickwick, ben ik absoluut geen fan van hun zoethout thee. Nu heb ik nooit de zakjes opengemaakt en helemaal bekeken, maar ik heb niet het idee gehad dat er echte grote stukjes zoethout in de zakjes zitten.
En echte zoethout thee is dus wel lekker, kwam ik achter toen ik het dronk van een collegajuf op de school waar ik mocht invallen. Vandaar dat ik dus toch bij Nicole’s Choice de zoethout thee op het lijstje heb gezet.

Stukjes in de thee

Ja echte stukjes zoethout. Daar kun je dus prima thee van trekken, net als van kamillebloemetjes. Eigenlijk komt er dus geen thee (van de theeplant) aan te pas. Je maakt nu gewoon thee van stukjes hout.
De zoethout is in hele kleine stukjes gesneden, stiekem denk ik dan, kun je hout snijden? Dat moet je toch zagen, maar ergens klinkt dat ook weer gek. Echte pure zoethout dus..

Thee zetten

Natuurlijk willen de kinderen ook graag proeven van deze thee.
Na het aanzetten van de waterkoker en het ruiken en bekijken van de thee vullen we dan ook samen de zakjes.


A en T vinden het beiden wel grappig dat er dus stukjes hout in hun thee gaan. En bekijken ze dan ook uitgebreid. Ik denk dat ze eigenlijk de stukjes misschien ook wel zouden willen proeven, maar ze zijn zo klein dat ik ze eigenlijk niet durf te geven. Toch maar even langs de plaatselijke snoepwinkel en kijken of die nog zoethout stokjes verkopen.
Daarna gaan de zakjes de thee in…

Proeven

Al snel kleurt het water heel mooi geel en kan de thee gedronken worden.

Of eerst nog even afkoelen. Zelf maak ik de thee iets sterker bij mijzelf dan bij de kinderen. Maar niet te sterk. Van die collega heb ik geleerd dat je hier heel veel thee van kan zetten voor weinig, het is snel te sterk. En aangezien ik ook nooit van hele sterke thee houd, ben ik dus zeker bij een eerste kop altijd voorzichtig.

De meningen hier in huis zijn verdeeld. T roept heel hard dat hij het lekker vindt, maar drinkt 2 slokjes en stopt er dan mee. De beker blijft vergeten achter. A roept minder hard, maar drinkt met veel plezier haar beker leeg. En ik vind het ook heerlijk. Precies goed. Een blijvertje. Hoewel hij nooit zal winnen van een echte thee, is de smaak als afwisseling dus wel echt een blijvertje.
Kopen? Check dan hier de directe link: Zoethout thee

Drink jij wel eens zoethout thee?

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking met Nicole’s Choice