Winterse recepten: Chocolademelk
Het laatste deel van de serie winterse recepten alweer. En ook direct de makkelijkste. Zelf chocolademelk maken is zo simpel! Oké, je kan natuurlijk ook een pak chocolademelk kopen en dan even verwarmen in de magnetron. Dan ben je nog sneller klaar, maar zelfgemaakte is toch veel lekkerder. Ja toch?
Hoe maken wij chocolademelk?
- melk
- cacaopoeder
- suiker
- marshmallows
- slagroom
Bereiding:
- 1 koffielepel cacaopoeder en 1 koffielepel suiker in een mok. (Meer of minder suiker kan altijd naar smaak
- Een klein beetje melk erbij en goed roeren tot een papje
- Ondertussen de melk aan de kook brengen in een klein pannetje. Goed roeren, want melk zit best snel aan de bodem vast
- Klop de slagroom, als je verse slagroom gebruikt
- Giet de kokende melk in de mok. Goed roeren tot het papje en de melk 1 geheel zijn geworden
- garneer met slagroom en marshmallows
Lekker hoor, de melk is goed warm en dan smelten de marshmallows zo lekker. Heerlijk gedronken op een koude dag. We waren koud geworden van het buiten zijn en dan smaakt het extra lekker. Dit receptje komt echt vaak uit de kast.
Over het algemeen zonder slagroom, daar houden we niet zo van. Maar soms ook wel. In elk geval mogen de marshmallows niet ontbreken. Die maken het net even af.
En deze zijn in vier kleuren. Groen, roze, geel en wit. (Hoewel ik niet echt verschil zie tussen geel en wit). Voor bijna niets bij de Action. Dus er kan altijd een hele grote hand in, en stiekem snoepen we er altijd wel een paar voor het klaar is. Lekker toch!
Natuurlijk zijn we aan het einde van deze serie benieuwd of je onze winterse recepten leuk en lekker vindt. Laat je ons weten welke je ook maakt?