Winterse gerechten: Hutspot met kaas

Hutspot, ik vind een stamppot een echt wintergerecht en daarom ook in de serie winterse gerechten. Wel met een twist deze keer. Namelijk hutspot met jonge kaas. Benieuwd hoe dit gaat smaken! Hutspot is hier sowieso een stamppot die graag gegeten wordt. En zelfs de kinderen klagen dan niet over ui. Terwijl ze beiden niet dol zijn op ui. Maar hutspot zonder ui, is wel heel saai, dus het gaat er toch in. Ik zorg wel altijd voor kleine stukken, zodat deze bij het stampen goed verdwijnen en niet herkenbaar zijn.

Ingrediënten:

  • 1 zak hutspotgroenten
  • 1 runderbouillonblokje
  • rookworst
  • jonge kaas
  • jus

Bereiding:

  • Doe de aardappels wortels en de uien in een grote pan met ruim water voeg daaraan een runderbouillonblokje toe
  • Kook het in 20 minuten gaar. Ondertussen zette ik ook de rookworst en de jus vast op, zodat alles tegelijk klaar is.
  • Tijd om de kaas in blokjes te snijden
  • Tijdens het stampen de kaas er ook doorheen stampen
  • Wat vonden wij ervan?


    Hutspot eten wij wel vaker, maar nog nooit met kaas erdoorheen. Het smaakt echt lekker bij elkaar. Voor herhaling vatbaar. Zelfs T heeft na wat moeite toch een paar happen gegeten en hij vond het toch lekker. A vond het echt lekker. Dat er stiekem toch een heleboel ui in zit, dat leek haar deze keer niet te deren. Hebben we natuurlijk ook niet verteld 😉