Waar laat ik de kerstboom?

Elk jaar is het weer een probleem. Waar zetten we de kerstboom neer?

Afgelopen jaar hebben wij een en ander verbouwd in de huiskamer en de oude plek van de kerstboom is hierdoor geen optie meer. Dus dit jaar zitten we weer met de vraag “Waar gaan we de kerstboom laten?”. En ik kan jullie hulp hier wel bij gebruiken!

Ons huis is ingericht om prettig te leven in de 49 weken dat er geen kerstboom staat. Maar die drie overige weken vind ik een probleem. De boom staat altijd in de weg, ik moet de hele kamer verbouwen om plek te maken en mijn huis lijkt er klein van.

Dus ik dacht, dit jaar doe ik het anders. Jullie mogen meebeslissen waar mijn boom komt te staan.

De boom

Eerst wat info over de boom. Hij is van middelmatige grote, als hij op een klapkratje staat dan komt hij net niet tot het plafond. Hij is ongeveer een meter in doorsnede en nep.

Mijn huiskamer

Ik ben best bereid om iets te verplaatsen maar sommige dingen kunnen niet verplaats worden in verband met kabels en snoeren. Wat kan wel verplaatsen? De bank, de bench van de hond en de eettafel in beperkte mate. De rest van de meubels zit of vast of kan niet ergens anders heen vanwege de stroom of andere voorzieningen van de apparaten.

Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie ideeën!