Vincent's summer tea

Kijk dat is een goed moment om deze nieuwe thee en deze nieuwe review mok uit te proberen. We verdelen heel vaak de thee om te reviewen, maar zo af en toe bewaren we er 1 die we samen willen proeven. De Vincent’s summer tea was er 1 om te bewaren.  We spraken weer af voor een lekker kopje thee en even bijpraten. Kon ik gelijk aan Hanneke het theeglas geven dat ik mocht bestellen voor moederdag. Ik won deze bij Waar is mam. En wat is er nu leuker dan thee reviewen en drinken uit je eigen Mama’s met thee glas.

Vincent’s summer thee

De verpakking was nog dicht, dus snel openen we de verpakking. Vincent’s summer thee ruikt heel fruitig. Er zit vast citrus in gokken wij. Past goed bij de mooie zomerse dagen die vast nog gaan komen dit jaar. Nieuwsgierig schudden we wat van de thee uit de verpakking op een wit blaadje. Handig voor de foto, maar ook om te ontdekken wat erin zit.

Een lichte teleurstelling. Wat een saaie thee. Grote bladeren, wij denken van het olijfblad en verbena (stiekem op de verpakking gespiekt hoor), en stokjes, grasachtig. Citroengras waarschijnlijk. Maar het is alleen maar groen. Na een aantal soorten thee vol kleur is het even wennen.

Ingrediënten: limoengras, kaneel stukjes, olijvenblad, verbena, rozemarijn, thijm, lavendel, lindebloesem, natuurlijke aroma’s.

Er zit dus veel meer in dan wij weten te herkennen.

Thee of groentesoep

Vanwege de grote bladeren, kiezen we deze keer voor een filter en niet voor een zakje. Als bonus kun je dan extra goed zien hoe de thee in het water zich ontwikkelt. Deze thee ziet er prachtig uit bij zetten. De gedroogde bladeren wellen prachtig op in het filter. Net een groentesoep. Prachtige groene kleuren en de bladeren zien er zo mooi en fris uit. Net alsof ze net geplukt zijn.

De thee kleurt ook snel. En het wordt een prachtige groen gelige thee.

Thee drinken

De laatste stap is de thee drinken.
Met de eerste slok valt vooral de kaneel heel erg op. Daarna viel dat weer een beetje weg. De smaak van de verbena proef je goed. Deze hebben we vaker gedronken en is dus ook erg herkenbaar voor ons. Niet direct het de meest favoriete smaak, maar met de andere smaken ernaast is het een goede keuze. Helaas vonden wij de lavendel, rozemarijn en thijm minder terug in de smaak.


De afdronk van de thee vonden we wat droog in de mond en minder verfrissend dan van te voren verwacht naar aanleiding van de geur. Maar wel een heerlijke thee om als afwisseling te drinken in de zomer.

Wat is jouw favoriete zomerthee?