Twee kleine visjes

Hoewel het niet hetzelfde is als het boek in handen houden, vind ik het heel leuk dat je mijn boek wil recenseren vanaf een pdf. De enige informatie die ik heb, is dat het een prentenboek betreft over 2 kleine visjes. De rest van de informatie stond ongetwijfeld op Facebook bij de oproep, maar ben ik vergeten.  De mail was namelijk ook wat lang blijven liggen. En eigenlijk was dat wel heel erg zonde. Dit boek zou ik ook wel in het echt vast willen houden.

Een verhaal over groot willen zijn

Het boek “Twee kleine visjes” gaat zoals je hoogstwaarschijnlijk wel verwacht over 2 kleine visjes. Een verhaal over groot willen zijn. Een herkenbaar onderwerp voor veel kinderen en ook grote mensen. Herinner jij je nog dat je al jaren vooruit keek. Als je dan 12 was, dan ging je naar de grote school, dan wilde je direct 16 zijn om op de brommer te mogen plaatsnemen, en had je die mijlpaal bereikt dan was 18 toch wel de meest ideale leeftijd….
Maar nu zijn we 30, 40 en zouden we misschien weer jonger willen zijn? Gaat het leven niet erg hard. Nee eerlijk gezegd, ik hoef niet meer terug naar die tijd. Ik kijk er wel met veel plezier op terug, en had alle fases zeker niet willen overslaan. En dat ontdekken de kleine visjes ook.

Twee kleine visjes

De 2 kleurrijke visjes leven in het koraalrif en spelen daar met hun kleurrijke vriendjes. Op een dag zwemmen er walvissen voorbij, en hierdoor willen de kleine visjes meer. Ze zijn niet meer tevreden met hun plek in het koraalrif. Ze willen net als de walvissen groot zijn en alle zeeën ontdekken. Maar ze worden niet zomaar grote vissen, dus gaan ze naar de tovenaar die hen een handje helpt. Als 2 grote potvissen zwemmen ze de hele wereld over. Ontdekken ze alle zeeën. Maar als ze dan langs het koraalrif komen en er wordt naar hen gezwaaid door de kleine visjes, willen ze eigenlijk toch liever weer terug naar het rif.

Wat vonden wij van het boek?

Hou je van kleurrijke platen? Niet te veel tekst en tekst op rijm? Dan is dit boek een groot succes. De platen zijn ontzettend mooi en kleurrijk en pagina groot. Geen witte randen, maar echt een boek om naar te kijken. Op elke tekening is zoveel te ontdekken. Heel mooi. Een boek dat je ook zonder de tekst prima kan lezen.
Ik vind het fijn als prentenboeken niet teveel tekst hebben. Dan kun je het boek makkelijk in een keer uitlezen. En dat is hier ook het geval. Korte stukjes op rijm, dat leest ook nog eens heel fijn voor.
Het verhaal is ook echt heel leuk. Ik weet niet of het de bedoeling is, maar ik vind de boodschap over groter willen zijn, en als je dan groot bent, toch weer terug verlangen naar wat je had ook heel mooi uitgebeeld in het verhaal. Maar voor jonge kinderen is het natuurlijk ook gewoon een leuk verhaal.

Ik zou dit boek dan eigenlijk ook best wel als fysiek exemplaar willen hebben.

Aantal sterren: ✩✩✩✩✩ [5/5]
Titel: Twee kleine visjes
Auteur: Sofie Schollaert
Uitgeverij: Boekscout
Prijs:€ 21,50
Aantal pagina’s:48
ISBN: 978 94 0224 044 3