Stamppot rauwe andijvie

Voor mij hoort een stamppot echt bij de herfst en de winter. Eerlijk gezegd ben ik er zelf niet zo dol op. Maar manlief is er juist heel gek op. Ik houd niet van wintereten. Geef mij maar sla. Die zware kost op je maag, nee!
Maar goed af en toe moet je ook eten wat je niet zo heel lekker vind, juist omdat anderen er zo van genieten, of gewoon als afwisseling.
Dit vind ik dan nog de lekkerste stamppot.

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten

Ingrediënten:

  • Aardappels, of aardappelpuree
  • Andijvie
  • Spekjes
  • Rookworst
  • Melk, voor de aardappelpuree

 

Bereiding:
Kook de aardappels, of maak de aardappelpuree klaar.
Was en snij de andijvie fijn. Eerlijk gezegd koop ik voor de stamppot altijd een zak fijngesneden andijvie, want zo mooi kan ik het gewoon niet snijden.
Als je kiest voor de aardappels, stamp ze dan na het koken fijn. Een beetje kookvocht of melk maakt het wat smeuïger.
Ondertussen kun je de spekjes uitbakken.

Daarna alle ingrediënten samenvoegen in een grote pan.
Ik vind het lekker om er dan rookworst bij te eten, maar een bal gehakt past natuurlijk ook prima.

Wat vonden wij van dit recept?
A at niet mee vandaag, die had een feestje, dus die was blij. Niet haar favoriete eten dus. Ze lust het wel, maar als je dan mag kiezen een feestje of andijviestamppot…..


T eet hier ook mondjesmaat van. De rauwe andijvie is nog niet zijn favoriet. Verder is de grote pan echt wel leeggekomen en we eten dit vaker, want stiekem is het wel lekker makkelijk en sneller klaar dan de vorige herfststoofrecepten. Alleen volgende keer weer gewoon met aardappels in plaats van aardappelpuree. Wij zijn hier geen fan van aardappelpuree.