Schoolfotograaf

Al sinds de kinderen op de peuterspeelzaal zaten komt er elk jaar een nieuwe schoolfoto bij. Sinds een paar jaar zijn de fotografen afgestapt van de ouderwetse blauwe achtergrond. De foto’s moeten dynamischer, speelser , frisser en anders dan andere. Dat levert wel wat meer nadenkwerk op voor mama.

Bizarre foto’s

De meest bizarre foto hier was van Q. Hij stond er werkelijk verwrongen op. Deze foto hebben we uiteindelijk ook niet gekocht hoewel ik het wel jammer vond. Maar hij was echt zo slecht! En we mochten toen nog wel kiezen uit drie verschillende, en ze waren allemaal vreselijk.
Maar ook A heeft een foto debacle gehad. Ze was leuk gekleed met een blazertje. Die echter nooit op de foto gekomen want ze moest haar jas uit doen van de fotograaf. Mijn dochter heeft dus een jaar in der hemd in de huiskamer gehangen.

Full-body

We hebben ook een keer onverwachts full-body foto’s gehad en A had een rokje aan. Niet heel erg maar bij de foto kon je wel het gat in haar knie goed zien. Op zich geen probleem want zo is ze nu eenmaal. Maar ik had, als ik het geweten had, toch een legging of broek verkozen.
Een paar jaar geleden hadden we ook full-body foto’s. Ik had overal rekening mee gehouden. Zelfs de schoentjes pasten bij elkaar. Helaas kon je dat op de foto niet zien want ze gingen op blote voeten! Als je kind dan een maillot of panty aanheeft is dat echt een bizar gezicht.

Achtergronden

Ook wat betreft achtergronden hebben we inmiddels heel wat gezien. Wit, blauw, frisgroen en steigerhout hebben allemaal al een plekje aan de muur gehad.

Vintage?

Gelukkig krijgen we meestal vooraf te horen wat de achtergrond gaat worden. Ook dit jaar. Ik kreeg een mailtje met de mededeling dat de achtergrond dit jaar “vintage groen” zal zijn.
Eh huh? Ik heb het op google maar even opgezocht. Want is vintage dan, behalve oud, licht of donker? Misschien meer mint of toch lime? Ook google weet het niet want ik kreeg heel veel verschillende opties, zie foto.

Ik ga er vanuit dat het niet de donkerste kleur zal zijn maar welke het wel word zal de foto, achteraf, uitwijzen.
Wij gaan in elk geval voor frisse en lichte kleuren in de kleding. Dat lijkt mij het veiligst. Misschien wat oranje of zalm zoals de truitjes op de foto.

Houd jij rekening met de kleding met de schoolfoto?