Pompoen met stoofvlees

Bij de biologische moestuin haalde ik pompoenen. A vindt het leuk om daar zo richting Halloween een gezichtje uit te snijden en deze dan met een kaarsje erin op tafel te zetten. Omdat ik het dan zonde vind van de pompoen, wordt er ook gekookt met pompoen. Vorig jaar maakte in pompoensoep, maar was nu op zoek naar wat anders.
Op smulweb vond ik onderstaand recept.

Bereidingstijd: Langer dan 2 uur

Ingrediënten:

  • 2el. Olijfolie
  • 1 Ui gesneden
  • 2 tenen Knoflook gesnipperd.
  • 600gr Riblappen in stukken gesn.
  • 1 Bl Tomatenblokjes.
  • 150 ml Runderbouillon van tablet.
  • 1 Kanneelstokje.
  • 2 Th.L.gemalen komijn(djintan)
  • 4 mooie pompoentjes of een grote van c.a.2kilo
  • 1 bosje verse koriander grof gesneden.
  • Peper en Zout uit de molen

Bereiding:

Verwarm de olie in een ruime stoofpan en bak de ui en de knoflook 1 minuut.
Bestrooi het vlees met peper en voeg ze toe in de pan.
Voeg dan de tomaat blokjes en de bouillon toe het kaneelstokje en de komijn en breng alles zachtjes aan de kook.
Zet het vuur laag en laat met deksel op de pan 2 uur zachtjes stoven.
Roer zo nu en dan.

Was de pompoenen en snij er met een scherp mes bovenop een deksel uit.
Verwijder de pitten en de draden.
Hol dan de pompoen uit met een lepel maar laat circa 1cm aan de randen zitten.
Snij het uitgelepelde vruchtvlees aan stukjes en voeg het aan het vlees toe.

Laat dit met het deksel schuin op de pan nog 20 tot 30 minuten stoven tot de pompoen gaar is.
En breng het geheel eventueel op smaak met zout en peper.

Verwarm de uitgeholde pompoenen door met heet water te vullen.
Schenk het water uit de pompoenen en vul ze met het stoofvlees strooi er de verse koriander over.

Wij hebben dit gegeten met couscous. En gewoon uit de pan. De pompoen moet nog verder bewerkt worden, dus ik wilde hem niet vullen.

Wat vonden we van dit recept?
T zegt bij elke pan op het fornuis “mjamjamj” als hij honger heeft. A zegt bij alle nieuwe dingen op tafel al voor de geproefd heeft dat ze het niet lust.
Ben dus heel benieuwd wat ze ervan vinden.

T heb ik gevoerd. Hij eet nog met zijn handen en dat is best lastig met die kleine couscous korreltjes. Hij kreeg ook geen vlees, want rundvlees is nog best lastig weg te kauwen voor die kleintjes. Maar hij heeft van de rest echt wel gesmuld.
A vond het na een hapje proeven toch wel lekker. En heeft dus ook snel haar bordje leeggegeten.
Manlief was heel enthousiast. Van hem mogen we dit om de dag wel eten. Jammer voor hem, pompoenen uithollen is niet mijn hobby.
Ik ben zelf ook heel enthousiast over het recept. Door de kaneel, pompoen en het lange sudderen is het een echt herfstrecept. Precies wat ik me erbij voor had gesteld.

Een blijvertje dus, maar niet te vaak, of kun je pompoenen ook voorgeschild kopen?