Op zoek naar een nieuw ritme

Een nieuwe baan met hele andere werktijden dan voorheen vergt wat aanpassingen. Niet alleen bij de persoon zelf maar ook voor de omgeving.

Q

Q moet nu, zolang hij nog op de basisschool zit dus dat is nog ongeveer 2 maanden, zelf zorgen dat hij op tijd van huis vertrekt. Ook komt hij vaker thuis terwijl er niemand thuis is, op de hond na. De hond is dan wel heel blij om Q weer te zien natuurlijk. Q heeft er geen problemen mee en vind het wel relaxt. Niemand die de hele dag aan zijn hoofd zeurt en gewoon lekker doen wat hij wil. Voor hem wordt het allemaal makkelijker als hij ook naar de middelbare school gaat.

A

Voor A verandert er vrij weinig. Zij is voor mij de deur al uit en komt vaak laat thuis. Natuurlijk ben ik er dan soms nog niet maar vaak is haar broer wel al thuis. Zij komt dus zelden in een leeg huis thuis. Het enige waar zij even goed aan moet denken is dat ze de achterdeur goed dichtdraait. Dat was nooit zo een must omdat ik toch vaak thuis was. Maar nu iedereen, op de hond na, de hele dag van huis is moet daar wat zorgvuldiger mee omgegaan worden.

Manlief

Manlief gaat straks ook vaker de deur uit maar nu is dat nog even anders. Hij is wel regelmatig al naar kantoor maar hij moet nog twee keer een shift werken. Hoe dat zich allemaal in gaat passen is dan ook nog niet bekend. Wel is hij in principe eerder thuis dan ik omdat hij vroeger begint. Hij gaat dus waarschijnlijk de boodschappen regelen of die gaan we bestellen.

Ik

Ik denk dat ik degene ben die het meest moet wennen. Van af en toe wat werken ga ik naar vaste dagen weg zijn van huis. Een ritme dat nog niet helemaal bij mij is ingesleten. Ik moet niet meer om 6 uur op maar de druk die er in de ochtend is, is wel groter. De hond moet uit, de kinderen moeten lunch mee, letten dat Q een sleutel mee heeft, zijn alle tassen gepakt, is mijn lunch ook klaar,………….

Ik heb dan ook een beetje druk gevoel in mijn vrije dagen. Alles moet dan voor mij gevoel nog gedaan worden terwijl ik daar voorheen meerdere dagen de tijd voor had. Wassen, opruimen en de andere huishoudelijke taken zal ik dus strakker moeten gaan indelen. Hoe dat allemaal precies gaat gebeuren weet ik nog niet. Nu geniet ik nog even dat manlief nog wat vaker thuis is en dus her en dat wat dingen oppakt. Ik ben nog zoekende naar een lekker ritme maar ik ben er van overtuigt dat het goed gaat komen. Ik ben tenslotte maar drie dagen weg en er blijven er dan nog vier over.

Wat ik mij wel af vraag is hoe andere mensen die verdeling hebben gemaakt. Hebben jullie taken verdeeld en is iedereen verantwoordelijk voor zijn eigen taak of doet een ieder dat wat er gebeuren moet? En hoe spreek je dat dan goed af? Maak je dan een lijstje en afstrepen maar of ga je er van uit dat iedereen ziet wat er gebeuren moet (ben ik niet helemaal van overtuigt namelijk).

 

Laat je weten hoe jullie het oplossen in een reactie?