Oorbellen ellende

Eindelijk, na 4 jaar mocht ze dan uiteindelijk oorbellen. Het schieten ging goed, en ook het genezen ging voorspoedig. Ondertussen was ze al druk op zoek naar andere oorbellen. Tot zover het succesverhaal. Maar helaas zijn we nu meer dan een half jaar verder en is het nog elke dag ellende met de oorbellen. En behalve een huilend kind, die verplicht haar zweerknopjes in moet, ook een mama die inmiddels met haar handen in het haar zit. Help!

Na 6 weken

Na 6 lange weken wachten werden de mooie zweerknopjes direct ingeruild voor een oud paar andere oorbellen. Lange, want knopjes had ze nog niet. En wachten kon ook echt niet meer. Natuurlijk na een dag de zweerknopjes weer in, want die gaatjes zijn nog best kwetsbaar. Dus ze mocht niet slapen zonder oorbellen. En ook niet met lange oorbellen natuurlijk.

Nieuwe oorbellen

Van Sinterklaas en ook met kerst kreeg ze natuurlijk nieuwe oorbellen. Natuurlijk moesten deze oorbellen ook direct getest worden. Maar ze heeft ze nog niet allemaal ingehad. Want vanaf dat moment begon ook de ellende. Waarom het ineens mis ging? Ik heb werkelijk geen idee.

Ontstoken oren

Ineens waren de gaatjes ontstoken. Veel druppelen, regelmatig eruit halen, schoonmaken en de ontsteking verdween. En kwam weer terug, verdween en kwam weer terug.
Eerst gingen de oren jeuken, soms werden de oorlellen ook wat dikker, en soms ook rood. Soms merkte je helemaal niets, maar kwam er toch veel vuil uit de oren, of ze bleven bloeden.

Oren wassen

Af en toe heeft ze nog wel andere oorbellen in. Met name de lange oorbellen die ze heeft gekregen, moeten af en toe in. Op school wil ze graag laten zien dat ze ook andere oorbellen heeft dan haar zweerknopjes. En ze wast haar oren nu extra goed met shampoo en zeep. Dit helpt beter dan het flesje met alcohol om de viezigheid te bestrijden. En zo leek het na 2 maanden ellende eindelijk weer goed te gaan met de oren.

Een haar

Toch was het van de week weer raak. Weer een vies oor en bloeden. Wat was er gebeurt, er zat een haar tussen. En met het uitdoen van het knopje was die mee getrokken door het gaatje. En dus weer ontstoken. Het andere oor was gelukkig schoon. Maar ging toch ook nog wat bloeden.

Ik begrijp er niet veel van, maar mijn gaatjes bleven gewoon mooi en waren snel geheeld. Ik vind het zo sneu dat we een half jaar later nog zo tobben met die gaatjes.

Ik ben wel benieuwd, hebben jullie nog tips voor een goede, definitieve en liefst ook snelle genezing?