Mogen jouw kinderen tv kijken?

Terwijl ik dit blog zit te typen, op een half laptopscherm, staat op de andere helft Bumba op. T is dol op Bumba (en de teletubbies). Ik eigenlijk iets minder, maar er zijn momenten dat ik zeer dankbaar gebruik maak van de populariteit van Bumba.

Wanneer mogen ze hier televisie kijken?
Dat verschilt per persoon. A is al 7 en mag natuurlijk wel naar bepaalde programma’s kijken, maar op de iPad en de iPhone weet zij ook al heel goed de weg en stiekem gebruikt ze die ook als staarbeeldscherm. YouTube is erg populair en alles is er te vinden. Van beste vrienden quiz tot tekenfilmpjes, liedjes van kinderen voor kinderen en instructiefilmpjes voor Loombandjes. Haar beeldschermtijd moet af en toe wel beperkt worden.
Zij mag dus op woensdag bij de boterham, soms einde van de middag en in begin van de avond tv kijken, of op de IPad of IPhone.

T kan uit zichzelf natuurlijk deze zaken nog niet bedienen, maar hij vraagt sinds kort wel om Bumba. Vooral als hij moe is, maken wij dan wel eens gebruik van het beeldscherm, bijvoorbeeld tijdens het koken. Of als hij net uit bed is en mama het dan wel even handig vindt, om nog even iets af te maken. Zoals deze blog.
Zijn spanningsboog is natuurlijk nog maar kort, dus heel lang houdt hij het niet vol. Daarom weer snel tijd voor iets anders!

Wij houden het beeldscherm staren dan ook wel goed in de gaten. Wat mogen jouw kinderen zien?