Mama Hanneke doet boodschappen

De derde mama die het aandurfde om een week de boodschappen bij te houden is Hanneke. Vandaag dus het derde deel in de serie. Ik vind het leuk dat deze mama’s het aandurven om een kijkje te laten nemen in de boodschappenkar en daarmee ook in de portemonnee. Lees je mee hoeveel er deze week is uitgegeven aan boodschappen? En wil je alsnog het verhaal van Linda of Marjon lezen? Dat kan natuurlijk ook

Even voorstellen

Ik ben Hanneke en ik heb twee kinderen. Mijn man is wisselend wel en niet thuis omdat hij op een booreiland werkt. Verder heb ik een hond.
Deze week was manlief aan het werk dus de boodschappen zijn voor twee kinderen, een volwassenen en een hond.

Hoe en waar doe jij de boodschappen?

Ik ga meestal gewoon naar de supermarkt hier in het winkelcentrum. Ik hou er niet van om het een in de ene winkel en het volgende in een andere winkel te halen. Ik probeer wel te letten op aanbiedingen maar als ik trek heb in iets anders dan koop ik dat gewoon.
Wel neem ik vaak de goedkoopste producten en geen merkproducten tenzij het niet lekker is.
Ik ga meestal twee keer in de week boodschappen doen op vrijdag en op dinsdag.

Hoeveel was je deze week kwijt aan boodschappen en wat heb je naast eten nog meer gekocht deze week?

€93,46 kostte de boodschappen deze week. Naast eten heb ik wasverzachter en Vanish gekocht omdat het op was. Verder nog nieuwe conditioner en kleine tubetjes tandpasta voor op reis.

Wat aten jullie deze week?

  • Vrijdag: brood (bruine bolletjes met beleg)
  • Zaterdag: beef shanghai (zo’n wereldgerecht van Knor)
  • Zondag: sperziebonen, cordon bleu, patat
  • Maandag: rode kool, braadworst, gekookte aardappelen met jus
  • Dinsdag: taco’s (schelpen, gehakt, sla, saus, kaas)
  • Woensdag: ovenkip, patat, sla
  • Donderdag: couscoussalade (couscous, paprika, bosui, maïs, gerookte kip, komkommer, diepvries doperwten)

Hoe ontbijten en lunchen jullie?

Het ontbijt is bij ons erg wisselend. Als ik moet werken dan ontbijt ik met een koekreep en anders meestal met alleen een kop thee.
De kinderen ontbijten ook zeer wisselend. Op dit moment is het voor A cruesli met melk, kop thee en voor Q beker limonade en twee matzes met boter en suiker.
Maar soms eten ze een boterham, dan weer yoghurt.
Op zondag eten we altijd afbakbroodjes maar dat doen we pas tegen 10:30, om die reden eten we dan weer geen lunch.

Iedereen eet thuis met de lunch, behalve als ik aan het werk ben natuurlijk. Soms eten ze wel eens bij een vriendje maar vaker hebben wij vriendjes mee naar ons huis. Ik denk dat we wel twee tot vier keer per week een extra eter hebben.
We eten brood, per persoon twee tot drie boterhammen. Daarnaast thee, water of limonade.

Tussendoor hebben wij niet zo veel nodig. De school van de kinderen doet mee aan een schoolfruitproject en ze krijgen dus drie keer in de week een tussendoortje op school. De andere twee dagen nemen ze vaak een koekje mee.
In de middag eten ze een bakje chips of ook een koekje.

Heb je nog een goede tip voor de lezers?

Als je goedkoper uit wil zijn kijk dan eens in het laagste schap van de supermarkt. Hier staan meestal de goedkoopste producten die vaak even lekker zijn. Vergelijk wel goed de kiloprijs want daar kan je het echte verschil in zien omdat de inhoud van de verpakkingen vaak verschillend is.

Omdat verpakkingsmateriaal duur is ben je ook goedkoper uit als je grootverpakkingen koopt. Denk er dan weel aan dat je het thuis moet kunnen bewaren.