Lampionnen

In delen van Nederland wordt tegenwoordig fanatiek Halloween gevierd, met optochten. Of de kinderen gaan verkleed en met een lampion langs de deuren voor een “trick or treat”. Zo vieren we hier al zo lang ik weet Sint Maarten. Ook met een lampion langs alle deuren en dan zingen voor een snoepje. Of mandarijn. Van die laatste worden mama’s en tandartsen altijd blij, maar als kind kon ik daar zo van balen. Maar hoe dan ook, een lampion hoort erbij.

Lampion inspiratie

A knutselde tot vorig jaar een lampion op school. Nu doen we het thuis. En ook T maakt er een thuis. Dus ik dook Pinterest maar weer eens op voor een aantal ideeën.

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze:

Zo leuk met die herfstbladeren ertussen geplakt!

Of deze zon, gemaakt van een plastic fles.

Of dit schattige schaap.

Genoeg te vinden.

Lampionnen maken

Zelf had ik 2 identieke doosjes (van de vaatwastabletten) dus geen herrie over de grootte van de lampion.

A zag op pinterest een leuke lampion waar een vlinder was uitgeprikt. Daar zijn nu ook onze lampionnen op gebaseerd.

Eerst pakten we de doosjes in met gekleurd papier. Met potlood tekende ik voor T aan de ene kant een vlinder en op de andere kant een paddenstoel. A wilde ook graag een vlinder en koos voor de andere kant een kattenkop. Met stift maakten we hier heel veel stipjes van. Met een prikpen goed doorprikken en het licht schijnt er mooi doorheen.

Natuurlijk willen ze ook nog iets met vliegerpapier, dus de zijkanten worden voorzien van geprikte figuren met daarachter een mooi kleurtje doorschijnend papier.

Het prikken was zwaar door het dikke kartonnen doosje. Maar we hebben wel een mooie stevige lampion. Zie hier het resultaat.

Nu hopen op een mooie droge vooravond aankomende woensdag.

Met wat voor lampion lopen jullie?