Ik ben moe

Ik ben moe en niet een klein beetje moe, heel erg moe. Ik ben moe van het schooljaar, moe van het ritme dat we hebben. Moe van het heen en weer lopen, moe van alles regelen.

Ik ben moe van alle extra’s die er dit jaar bijkwamen. Moe van alles wat naast school ook nog even moet en moe van alle verplichtingen. Ik ben moe van alle centen die ik nog moet betalen en bij elkaar moest schrapen uit de spaarpotten.’Ik ben moe van het inzamelen van het geld voor de juf.

Ik ben moe van de agenda’s naast elkaar neerleggen, ik ben moe van al het plannen, passen en meten. Ik ben moe van alle verwachten en onverwachte dingen. Ik ben moe van de was, van de kasten die steeds weer leeg zijn. Ik ben moe van de eeuwige boodschappen en ik ben moe van het huishouden dat sneller lijkt te gaan dan ik kan bij benen. Ik ben moe van het taxichauffeur zijn en het racen naar allen buitenschoolse activiteiten.

Ik ben moe van de regen en ik ben moe van de modder op de broeken. Ik ben moe van de alweer vieze schoenen en ik ben moe van de natte paraplu’s in huis. Ik ben moe van alles opruimen, alles opruimen en alles opruimen. Ik ben moe van alle werkzaamheden in en rond huis. Ik ben moe van het eeuwige onkruid, moe van het zand in huis, ik ben moe van de wasbak die nooit glimt. Ik ben moe van het motiveren van de kinderen om hun huiswerk te doen, ik ben moe van mijzelf motiveren om mijn huiswerk, huishouden, te doen.

Ik ben zo moe ik denk dat ik toe ben aan vakantie!

En jullie?