Hoeveel hebben wij nu uitgegeven aan boodschappen in mei?

Natuurlijk ben ik gewoon doorgegaan met het bijhouden van de kosten van onze eigen boodschappen. Het wordt langzaamaan een gewoonte om de bonnetjes te bewaren en er een goed overzicht mee te maken. Ook vond ik weer een aantal moeders die ook mee hebben gedaan.

Boodschappen van anderen

Hanneke en Judith durfden het aan om een kijkje te geven in de boodschappenwagen en direct in de portemonnee. Best spannend hoor. Want misschien geef jij wel veel meer uit dan iemand anders. Hoe komt dat dan? Nou het scheelt nog al wat je wel en niet meetelt. Benzine, wel of niet meetellen. Kinderen in de luiers of al uit de luiers. Speciale activiteiten, bezoek van een pretpark of festival, of juist het geluk dat je een paar keer bent uitgenodigd voor een maaltijd. Of kwamen er juist vrienden eten? Het kan voor de wekelijkse boodschappen een groot verschil maken.

Terug naar de boodschappen van mei. Het is me deze maand niet gelukt om alle kosten bij te houden. We hebben een paar keer wat te eten gehaald en die kosten zitten er niet bij. Ik werd 1x verrast door man en dochter met een late snack van de snackbar en 1x vonden we het te laat om nog te gaan koken en hebben we ook snel wat gehaald. Daardoor vallen de kosten van de boodschappen wat lager uit. Ook haalde ik vorige maand in de aanbieding luiers, en heb ik dus heel mei geen luiers hoeven kopen. Natuurlijk scheelt dat deze maand ook.

Wat gaven we nu uit in mei?

Week 1: € 53,79
Week 2: € 79,55
Week 3: € 57,59
Week 4: € 64,04
Totaal: € 254,97

Wauw wat een laag bedrag! Maar ik denk dat ik er al snel € 50,- bij op mag tellen voor die paar keer dat we eten hebben gehaald. En dan schat ik het vermoedelijk nog laag in. Dus durf ik te stellen dat we deze maand ook weer tussen de €300,- en €350,- kwijt waren voor onze boodschappen. Daarmee was mei een normale maand.

Hebben jullie de boodschappen ook goed op een rijtje inmiddels?