Hallo daar zijn we weer

Eindelijk! Eindelijk, het heeft even geduurd, maar we zijn er weer. En zoals beloofd op ons eigen domein. Geen wordpress.com meer, maar een hele mooie nieuwe site op https://mamasmetthee.nl. Dat hadden we al aangekondigd natuurlijk. Maar het duurde wel iets langer dan ik had gehoopt. En eigenlijk heb ik ook gewoon rustig aan gedaan… Maar we zijn weer terug.

Overzetten

Voor ik de laatste blog online zette, was ik al achter de schermen druk bezig. Kleurenschema’s, hoe komt de homepage eruit te zien, en wat wil ik nu nog meer direct aanpakken?
Maar niet alles tegelijk, want ondertussen was het ook nog herfstvakantie. Dus een beetje vrije tijd is ook wel fijn.
En het leek me nog wel een klusje om meer dan 1000 artikelen over te zetten. Uiteindelijk viel het mee. Ergens tussen het exporteren hebben we er wel een tiental extra artikelen bijgekregen. Dus blijkbaar zijn er een aantal dubbel geïmporteerd. Ik heb ze alleen niet kunnen vinden. Oké eerlijkheid gebied wel te zeggen dat ik ook niet heel erg goed heb lopen zoeken. Het zijn er echt maar een paar.

Belangrijker was dat een van de categorieen niet was overgekomen. Alle berichten in categorie thee waren er nog wel, maar niet meer in de categorie. Het was wel even wat werk om die op te sporen en allemaal onder de juiste categorie te hangen. Tenminste tot ik bedacht dat ze allemaal tegelijk gedaan konden worden…. Ach aldoende leert men.

Nieuw logo

Daarnaast waren we ook nog bezig met het logo. Het oude vinden we nog steeds heel mooi, en wilden we nog niet wegdoen. Dus we hebben alleen wat toegvoegd. Waardoor het iets minder wit is, en de groene kleur, die we ook op de site naast het vertrouwde roze gebruiken, er in terugkomt.

Live zetten

Zo had ik alles keurig achter de schermen opgebouwd en klaar gezet. Hoefden we de site alleen nog live te zetten. Kwestie van een druk op de knop en de DNS settings aanpassen. Ik heb gelukkig iemand die dat laatste voor me doet. Dat scheelt nog al in het uitzoeken van dingen die ik nog nooit heb gedaan. Gemak dient de mens. Alleen bleef er daarna ergens iets hangen. En we waren dus nog niet live… Stiekem had ik het zo willen plannen dat we precies op 1 november, bij de start van de nieuwe maand weer live zouden gaan. Maar helaas hadden we dit dus niet gered.

En nu?

En nu, nu is het alsof we nooit zijn weggeweest. Dit is ons eerste artikel en daarna zullen er gewoon nog velen volgen. We hebben al een aantal mooie artikelen voor je klaar staan.
Maar er zijn ook nog dingen die we mogelijk nog niet geregeld hebben, of beter gezegd nog niet goed geregeld hebben. Kleine foutjes, of linkjes die nog niet zijn aangepast. Daarnaast moeten we nodig alle artikelen door om ze met de yoast tool seo proof te maken. Dat kon ook niet met de .com versie.
Dus mocht je nu iets geks zien? Laat het ons gewoon weten, dan gaan we het aanpassen.

En wat vind jij van onze nieuwe site?