Groente koekjes

In mijn Weekoverzicht van afgelopen week vertelde ik al over de proeverij in de Biologische buurtmoestuin. Een aantal van de vrijwilligers had in de keuken gestaan om ons de lekkerste gerechten te laten proeven. Bij mijn kinderen waren de Courgette/chocoladekoekjes echt favoriet. En ze hadden niet eens door dat ze groente aan het eten waren.

Over het algemeen zijn mijn kinderen niet echt moeilijke eters. A eet echt bijna alles, en moppert er ook altijd over. Lust bij voorbaat niets dat niet begint met een P, behalve prei. Maar als ze dan eenmaal aan tafel zit, gaat alles er prima in.
T heeft het allemaal prima door, met zijn 19 maanden vist hij alles wat lekker is van zijn bord, en roept daarna: “OP”. En schuift zijn bord van de kinderstoel op de tafel. Meestal moet de groente het dan ontgelden en blijft die liggen. Terwijl hij het best wel lust, want met een beetje hulp wil er meestal nog wel wat in. Behalve als hij er een spelletje van maakt natuurlijk, want dan is alles NEE.
Toch verstop ik ook regelmatig wat groentes, gepureerd in de soep of in de pastasaus. Maar ik vond dit ook wel een leuk alternatief om de groente te verstoppen.
Meer recepten vind je ook op de website, maar deze heb ik echt even opgeslagen.

Porties: 60
•500 gr bloem
•30 gr cacaopoeder
•2 theelepels baksoda
•2 theelepels kaneel
•1 theelepel kruidnagelpoeder
•1 theelepel zout
•400 gr suiker
•225 gr zachte margarine
•2 eieren
•1 theelepel vanille-extract
•250 gr geraspte courgette
•170 gr pure chocolade, in stukjes

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min › Bereiding: 10min › Klaar in:25min
1.Verwarm een ​​oven voor op 175°C. Meng de bloem, cacaopoeder, baksoda, kaneel, kruidnagel en zout samen in een kom.
2.Klop de suiker en margarine met een elektrische mixer in een grote kom tot een gladde massa. Klop het eerste ei door de boter tot het volledig gemengd is, klop dan de vanille door het mengsel en het laatste ei. Pak een pollepel en roer de courgette door het mengsel tot het gelijkmatig verdeeld is. Doe de bloem bij het courgettemengsel en roer even door elkaar. Voeg de chocoladestukjes erbij, en meng voorzichtig. Schep het deeg in balletjes ter grootte van een walnoot op de ingevette bakplaat. Plaats ze ong. 5 cm van elkaar af.
3.Bak de koekjes in meerdere porties, omdat ze waarschijnlijk niet op één bakplaat passen. Bak de porties koekjes in de voorverwarmde oven tot de randen goudbruin zijn, ongeveer 10 minuten. Laat de koekjes 1 minuut op de bakplaat afkoelen en laat ze daarna volledig afkoelen op een rooster.