Geld verdienen

Mijn kinderen mogen nog geen bijbaantje, simpel weg vanwege hun leeftijd 10 en 12. Toch hebben ze laatst hard gewerkt om hun eigen centjes te verdienen in de vorm van een cadeau-bon.

Voice-databank

Via de blogmail kregen wij een oproep, kinderen gezocht om een voice-databank aan te vullen. Gezocht werden 500 deelnemers met Nederlands als moedertaal, tussen de 6-16 jaar oud.

Mijn kinderen waren enthousiast over het idee dat hun stemmen daarvoor gebruikt konden worden en natuurlijk de daaraan vast hangende betaling. Dus via www.lionbridge.com gaf ik ze op en was het even wachten of ze werden geselecteerd.

Geselecteerd

Als snel kwam er een mailtje dat ze mee mochten doen met het door hun gekozen aantal zinnen. We kregen een inlog en we konden aan de slag.
Het eerste stukje met A was even zoeken. We dachten dat het niet goed ging maar het bleek uiteindelijk allemaal gewoon te werken. A sprak rustig de ene na de andere zin met zoektermen in. Toen A klaar was ging Q aan de slag. Soms lag hij helemaal dubbel van het lachen om de zoektermen. Blonde meiden, Feyenoord kampioen en nog veel meer kwam er voorbij.

Hé Google ….. Indigo hotel Haarlem Zuid

500

De kinderen wilde optimaal verdienen en hadden dus gekozen voor het inspreken van 500 van zulke zinnetjes. De een nog grappiger dan de andere. Op zich best heel goed te doen al struikelden ze wel geregeld bij de namen zoals Lubach.
Al met al zijn ze er iets minder dan 2 uur voor aan de slag geweest en ze zijn helemaal blij met hun bol.com cadeau-bon.

Zo willen ze wel vaker werken en centjes opstrijken. Ik denk dat het bij Q op zal gaan aan een leuke game en bij A weet ik het nog niet. Tegenwoordig kan je zoveel kopen via bol.com dat iets van kleding mij niet zou verbazen.

Heeft jullie kind wel eens op bijzondere wijze het zakgeld aangevuld?