Fotoshoot in de keukenhof?

14 jaar geleden deden wij het ook. Een fotoshoot in de Keukenhof. Leuk bedacht, trouwen midden april en dan foto’s maken in de Keukenhof. Ik kan het iedereen aanraden, ook 14 jaar later nog. Maar de Keukenhof leent zich natuurlijk niet alleen voor mooie trouwfoto’s, maar ook voor andere fotoshoots. Dus toen wij onlangs in de Keukenhof waren, deden we nog een keer een fotoshoot. Alleen dan niet met ingehuurde fotograaf, maar gewoon met de eigen camera.

Trouwen

Eigenlijk was het niet een hele gekke keuze, trouwfoto’s maken in de Keukenhof. Het is bij ons om de hoek. We trouwden in Heemstede en was dus prima te rijden. Als alternatief, voor als het erg slecht weer zou zijn, hadden we Kasteel de Keukenhof op steenworp afstand bedacht. Je weet het immers nooit in Nederland, en in april. Maar dat was niet nodig. Onze trouwdag was het stralend zonnig en super warm.
Een perfecte dag!

Trouwfoto’s

Met trouwfoto’s is het natuurlijk de bedoeling dat je er vooral samen op staat. Ik kan het me niet heel goed herinneren, de dag is best in een roes aan me voorbij gegaan. Maar aan de foto’s te zien is dat heel goed gelukt. Maar in mijn herinnering was het er vooral heel druk, dus wel heel knap van de fotograaf dat er foto’s zijn waar alleen wij op staan.

En op de foto’s waar anderen op staan, vind ik ze niet eens storend.

Grappend zeiden we tegen mijn broer en schoonzus die als chauffeur mee waren, dat ze als chauffeur eigenlijk een pet mee hadden moeten nemen. Hadden ze alle toeristen die ook een foto van ons hadden gemaakt een euro kunnen vragen. Hadden we echt rijk van geworden. Kijk alle mensen maar naar ons kijken op de brug. Leerde mij dat ik liever toch niet echt beroemd wil worden. Al die aandacht ;)
Maar in elk geval is de Keukenhof zeer geschikt voor een leuke fotoshoot.

Nieuw gezinsfoto

Natuurlijk maakte ik ook heel veel foto’s van de kinderen. T wilde eigenlijk wel met elk bed, of liever nog met elke mooie bloem op de foto. Maar ook A vond het wel leuk om een nieuwe profielfoto voor What’s app te hebben met deze vrolijke bloemen. En natuurlijk wilde ik direct even een nieuwe foto met zijn vieren.
Uit een heleboel foto’s zijn dit uiteindelijk mijn 3 favorieten:

 

De kleinkinderen

Al een paar pogingen hadden we gedaan om de kleinkinderen van de kant van mijn man met zijn drieën op de foto te zetten. Een wens die oma had, maar waar we nog geen geschikte foto voor hadden gevonden.
Het probleem lag niet bij A. Wel bij T en neefje D. Neefje D had een keer geen zin om op de foto te gaan, honger, moe? Je weet het niet altijd met een baby. En T gaat alvast heel moeilijk kijken als hij bij zijn neefje in de buurt moet komen. Heel lief hoor zo’n baby, maar dan graag van een afstand. Hij hoeft hem niet vast te houden en ook niet te dicht in de buurt te komen. Want stel je voor…..

Toevallig waren we met schoonzus en zwager naar de Keukenhof en hebben we flink veel foto’s gemaakt. En ook een met de drie kinderen. Toevallig hadden T en neef D allebei een blauwe jas aan, die mooi contrasteerde met het roze van A. Een leuk plekje op een trappetje, waardoor ze met A in het midden ook alledrie vrolijk keken.


Zo hadden we 14 jaar na onze trouwfoto’s toch weer een fotoshoot in de Keukenhof. Een prachtige locatie. En over een paar jaar doen we het gewoon nog een keer.