Food vragen -tag

Deze originele tag komt van Pauline’s keuken. En ze gaan over…… eten! Verrassend hè.. Tip, eerst even eten voor je trek krijgt van al dat lekkers dat wij langs laten komen.


Wat is je favoriete ontbijt?
M: Ik ontbijt slecht. Na een tijdje zelf muesli repen gemaakt te hebben, neem ik nu vaak alleen thee. Maar als ik de tijd zou hebben (lees dat het ontbijt op een fatsoenlijk tijdstip geserveerd wordt, zo rond half 10), dan ben ik wel dol op een uitgebreid ontbijt. Het liefst uit een luxe hotel, scrambled eggs met bacon, pannenkoekjes met stroop, toast met roomboter, verse croissants en chocoladebroodjes, een gekookt ei, verse jus of grapefruit en natuurlijk thee.
H: Ik ben een slechte ontbijter. Ik krijg pas rond een uur of 9 trek. Om het goede voorbeeld te geven probeer ik wel iets kleins te eten zoals een ontbijtreep of ontbijtkoek. Als we uitslapen op zondag vind ik een ontbijtje wel fijn. ik krijg dan alles weg, zoet-zout of een heel Engels ontbijt, geen probleem.

Hoe drink je je koffie?
M: Niet, geef mij maar thee
H: Als ik dan perse koffie moet dan drink ik het met veel echte melk (geen koffiemelk of poeder) en minstens zoveel suiker. Ik heb echt liever thee.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
M: Oh ik kan niet kiezen. Een broodje filet americain, met zout, peper en een ei, of een broodje carpaccio. Ben een grote brood eter, dus ik kan ze ook gewoon allebei nemen.
H: In elk geval geen boter!

Soep of salade?
M: Salade! Maar dan wel graag goed gevuld.
H: Sla maar dan wel zo gemaakt dat het salade heet. Ik ben een grote rauwkost liefhebber. Soep eet ik wel, het liefst kippensoep maar dan wel extra zout.

Wat is je favoriete kookboek?
M: Lekker opscheppen van Karin Luiten. Leuk om samen met de kinderen te doen.
H: Conimex, met alle normale recepten zoals ajam paniki.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
M: Ehh die vind ik lastig. Echt lastig. Mijn eerste ingeving is, nooit meer hartig. Tot ik denk aan wat ik dan allemaal ga missen. En omgekeerd. Nooit meer zoet dan. Hartig is toch wat breder.
H: Nooit meer zoet omdat ik er niet aan moet denken zoet avondeten te eten altijd.

Welke keuken (land) is je favoriet?
M: De Franse, Italiaanse en de Indonesische keuken.
H: Indonesische en de Japanse.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
M: Toch chocola dan.
H: Drop en dan de dubbelzoute. Zo lekker dat de zak niet veilig is en zelfs mijn bloeddruk er van omhoog schiet. Dus ik koop het meestal maar niet.

Wie is je grootste inspiratiebron?
M: Ik kan met veel bewondering kijken naar die kook- en bakprogramma’s. Wat al die niet-profs weten te maken! Echt knap.
H: Pinterest vooral voor het maken van taarten haal ik daar inspiratie vandaan. En niet van 1 persoon in het bijzonder.

Thuis koken of uit eten gaan?
M: Uit eten gaan. Heb je daarna ook de rommel niet. Thuis koken, is toch meestal makkelijk en iets wat ik weet dat ik kan maken.
H: Als manlief kookt eet ik net zo lief thuis.

High end of Low profile?Wat is je lievelingsrestaurant?
M: Heeft allebei wel wat. Maar met kinderen, low profile.
H: Als het maar lekker is. Mijn kinderen gedragen zich heel goed in restaurants alleen Q lust niet alles dus meestal bepaald dat de keuze van het restaurant, is er ook iets voor Q op de kaart?

Boodschappen doe ik bij…
M: Hoogvliet. De meeste boodschappen dan.
H: Albert Hein

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
M: Een broodje filet americain vlak na de bevalling van T. Dat werd meegenomen naar het ziekenhuis voor me. Zo lief!
H: Het zelf gemaakte moederdag ontbijt door de kinderen zonder hulp van papa.

Wat is je favo cocktail?
M: Ik ben niet zo’n grote cocktail drinker. Ik zou dan in elk geval voor iets zoets kiezen. Gin en rum vind ik bijvoorbeeld al niet lekker.
H: Cosmopolitan, lekker met de cranberries

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
M: Heston moest ik opzoeken… Maar mijn voorkeur gaat dan toch uit naar hem. Clooney mag zijn nespresso houden. Die vind ik toch niet lekker.
H: Ik ben duidelijk geen Foody want ik had geen idee wie Heston was. Ik ga voor George want Marijke heeft Heston net voor mijn neus weggepikt. Ik hoop dat ik wel een Latte Macchiato van George krijg dan.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
M: Een goed mes. Zo waardeloos als je niet goed kan snijden.
H: Een mes en snijplank.

Mijn favo snack is…
M: Stukjes kaas. Nederlandse met mosterd, of een lekker frans kaasje.
H: Tapenade met iets om te dippen of te smeren zoals stokbrood.

Wat zit er op jouw pizza?
M: Heel veel kaas, vooral blauwe, een sardientje of ansjovis, verse
tomaat en rucola.
H: Tomatensaus, kaas ook blauw, salami, olijven en artisjokkenharten uit blik.

Wat lust je echt niet?
M: Bonen. Geen enkele.
H: Warm en zuur, zoals zuurkool, gerookte zalm en garnalen.

Mijn favoriete foodblog is…
M: O jee, ik volg er niet zo heel veel. Meer dat ik graag via google ergens op terecht kom.
Ik lees wel regelmatig de recepten van Zomijntje en Lifesabout. Die laatste vanwege de wereldgerechten zonder pakjes en zakjes.
H:  Pienskeuken vind een leuk blog omdat ze zonder gerafineerde suikers kookt, ook volgt Lifesabout en een nieuw blog  Familieoverdekook welke door de familie van een ex-klasgenootje van Q wordt geschreven. Daar heb ik al een aantal zeer maakbare recepten voorbij zien komen die ik wil proberen.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..
M: dat moet nog komen. Ik kan namelijk geen gekke dingen bedenken. En stiekem eet ik gewoon graag bekende dingen. Maar de meeste mensen zullen slakken wel gek vinden, dus noem ik dat.
H: Kwal.

Wat staat er op je food bucket list?
M: Een etentje in een sterrenrestaurant. Nog nooit gedaan, ik ben wel benieuwd of ze me verrassen met bijzondere smaken.
H: Op dit moment niets.

Ik kan niet leven zonder…
M: Kaas, chocola, thee en brood.
H: Thee