Een nieuwe schooltas

Een van de belangrijke dingen voor je naar school gaat is een nieuwe tas. Die oude die je meenam naar het kinderdagverblijf, gastouder, opa en oma of de peuterspeelzaal kan misschien nog wel een ronde mee, maar is niet stoer genoeg. Zo had T er een met nijntje erop. Prima tas, maar niet stoer!
Dus nu T bijna 4 is, gingen wij op zoek naar een nieuwe stoere schooltas. Een die aan de eisen van T voldoet en aan de eisen van mama. Van Duifhuizen tassen en koffers mochten wij een schooltas uitzoeken.

Een tas uitzoeken bij Duifhuizen tassen en koffers is veel leuker dan een tas uitzoeken bij de plaatselijke speelgoedwinkel. Waarom?
1. Een originele tas.
Een tas van de plaatselijke speelgoedwinkel is niet origineel. Natuurlijk heb je daar ook een leuke tas, met bekende Disneyfiguren of iets dergelijks. Maar de kans is groot dat er nog 3 dezelfde tassen aan de kapstok hangen op school. Want daar doen de moeders van klasgenoten natuurlijk ook hun inkopen. Dus deze eis van T (en stiekem ook van mama) is ingewilligd.

2. Kwaliteit.
Nu heeft A 2 jaren gedaan met haar eerste schooltassen. Daarna moest er echt een andere komen. Niet zo gek na al die lekkende (niet goed dichtgedraaide of …..) bekers en andere viezigheid die kleuters in een tas stoppen. De naden waren gescheurd en had ik al gezegd dat de bekers steeds omvielen in de tas? Een belangijke eis van mama dus.

Schooltas

Samen met T kozen we een mooie tas uit. De keuze viel uiteindelijk na veel wikken en wegen (er waren er zoveel leuk) op een blauwe rugzak van Zebra Trends met een print van origami dino’s. Zowel de mooie kleur blauw als de print met de dino’s waren voor T doorslaggevend.


Overigens zijn er naast de tassen van Zebra Trends nog veel meer leuke schooltassen te vinden. Halverwege het schooljaar kan dus ook een heel goed moment zijn om een nieuwe tas te kopen, mocht je over de huidige toch minder tevreden zijn.

Wat maakt deze tas dan zo geweldig?

Allereerst is T nu (hoop ik) nog uniek op school met zijn tas. En ik ben nu al erg te spreken over de kwaliteit van de tas. In de inleiding had ik het al over de vieze tas door omvallende bekers en dat mijn voorzichtige dochter aan het einde van 2 schooljaren een kapotte tas had. Of deze tas de twee jaar haalt? Ja dat weten we pas over 2 jaar, maar ik heb er wel vertrouwen in.

Ik licht er een aantal aspecten van de tas uit die mij opvielen. En dan bedoel ik niet het mooie uiterlijk.

De buitenkant
De buitenkant van de tas is heel mooi afgewerkt. De naden zijn dubbel gestikt en naar binnentoe afgewerkt.
De tas is ook van verschillende materialen gemaakt. Een zachtere voering en een stevige buitenkant. Daarnaast is de onderkant gemaakt van een ander materiaal. Het voelt een beetje aan als kunstleer. Daarbij zijn de naden hiervan weggewerkt aan de binnenkant. Dat scheelt schurende naden over de grond, waardoor er minder slijtage zal zijn.
De rugtas is verder voorzien van mooie dikke verstelbare schouderbanden en afgewerkt met gele hangers aan de ritsluitingen.

De binnenkant
De binnenkant is in dit geval gemaakt van groene voeringsstof. Je ziet de naden waarbij de delen aan elkaar zijn gemaakt. Deze zijn fijn ruim genomen en ook nog dubbel geslagen voor ze zijn gestikt. Dit voorkomt volgens mij erg veel rafels aan de randen.
Maar het belangrijkste vind ik de twee aparte insteekvakken aan de binnenkant. Hier kunnen 2 bekers of drinkflessen in gezet worden. Door de aparte vakken is de kans dat bekers omvallen en gaan lekker veel kleiner. Oké als ze besluiten met de tas te gaan zwaaien, of hem ondersteboven te dragen, dan niet natuurlijk, maar bij normaal gebruik.

Een perfect afgewerkte tas dus, waar T de komende tijd met veel plezier mee naar school gaat.
Dat hebben we natuurlijk direct even uitgeprobeerd. Zo blij met zijn tas, dat hij overal al mee naar toe gaat. Moet je eens kijken hoe goed deze tas bij een kleuter past!

Wat voor schooltas koos jij voor je kind?

NB. Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking