Earl Grey Star Nicole's Choice

Naast de standaard zwarte thee, Engelse melange, is de Earl Grey een van mijn absolute favorieten. Ik was dan ook erg nieuwsgierig naar de Earl Grey Star, een thee van Nicole’s Choice.

Earl Grey

Earl Grey thee is een zwarte thee die op smaak wordt gebracht met bergamotolie. De olie, afkomstig uit de schil van de bergamotvrucht, geeft de thee zijn kenmerkende smaak. Ik ben de toevoeging van deze olie ook een keer tegen gekomen bij een groene thee en ook dat vond ik erg lekker.

De naam van de thee komt van een graaf, Earl betekend Graaf, uit Engeland. De reden dat de thee zijn naam draagt is echter onbekend. Er doen verschillende verhalen de ronde maar geen een ervan lijkt geschiedkundig waar te zijn. Misschien was deze Graaf Grey wel gewoon een grote liefhebber van de thee.

Op het oog

Als ik het zakje open maak dan ruik je meteen de typische geur van de bergamotolie. Voor sommige mensen vies maar ik hou ervan. De thee ziet er weer prachtig uit. Mooie blaadjes zwarte thee en blauwige bloemblaadjes. dit is zoals de thee er op de verpakking ook altijd uitziet maar wat ik uiteindelijk nooit terug zie in mijn theezakjes.

Ter vergelijk heb ik een standaard theezakje met earl grey thee open geknipt en er naast gelegd, zie foto. Het verschil is enorm. Geen blaadjes maar een soort korreltjes van zwarte thee en af en toe een wittig korreltje ertussen. Geen idee wat dat zou moeten zijn overigens. Maar de Earl Grey Star is dus wel echt thee, van echte blaadjes. In tegenstelling tot de fabrieksthee kan deze thee dus wel in een thee-ei of een theezeefje gemaakt worden zonder dat je allemaal “dingetjes” in je thee hebt drijven.

In het glas

Met een klein beetje thee in een zakje trek je al snel een prachtige kop thee. De smaak van de bergamotolie is heel subtiel en niet overheersend. Mijn dochter vindt het wel sterk naar Earl Grey ruiken maar zij is dan ook geen liefhebber van deze theesoort.

Naast de zwarte thee en het bergamotaroma bevat deze thee nog iets. En dat zijn die mooie blauwe blaadjes die je op de foto kan zien. Dit zijn de bloemblaadjes van korenbloemen. Ze maken de thee extra mooi om te zien. Ik weet alleen niet of ze ook iets bijdrage aan de smaak. Ik kon er zelf niet een extra smaak in ontdekken.

IJsthee

IJsthee drink ik het liefst ongezoet. Gewoon puur de thee maar dan koud. Met deze thee is dat ook prima te doen. De earl grey smaak komt wat sterker naar voren in de koude thee dan in de warme variant maar blijft subtieler dan in sommige supermarktversies. Ook zeker iets om te proberen met deze thee.

Conclusie

De Earl Grey Star is niet alleen een mooie thee om te zien maar ook een fijne thee om te drinken. De smaak van de thee is heel subtiel en niet overheersend. Daardoor is het een thee die wat mij betreft bij alle momenten van de dag past, prima combineert met eten maar ook met wat zoets.

N.B. Deze review is tot stand gekomen door een samenwerking met Nicole’s Choice. De mening over het product is mijn eigen mening en niet beïnvloed door de samenwerking.