DIY: herfstlichtje

Wij hebben geknutseld. Voor het eerst in tijden. Toen ik nog fulltime werkte liet ik dat graag over aan school en kinderdagverblijf. Ik vind mezelf niet zo handig namelijk. Maar nu ik zoveel thuis ben, vind ik dat ik me ook aan dat soort dingen moet wagen. Op Pinterest had ik een heel leuk herfstlichtje gezien. Zag er makkelijk uit. Dus aan de slag


Nodig:
– potje waar een waxinelichtje in past
– gekleurde herfstbladeren
– föhn
– pod modge
– schaar
– stukje touw
– geduld

En dan plakken maar.
De blaadjes zijn nog vrij dik als je ze net hebt opgeraapt uit de tuin. Daarom gebruikte wij best wel een dik laagje pod modge. Even de föhn erop, dan droogt het sneller. Anders zitten de kinderen zelf wel heel geduldig hun eigen vingers vast te plakken aan het potje en de blaadjes. En het volgende blaadje erop.


Aan het einde heb ik met een sponsje alle blaadjes nog een dun laagje pod modge gegeven. Hierdoor gaan ze wat glimmen. Dat ziet er leuk uit, maar ook handig om de andere sporen van de pod modge weg te werken. Ook mijn dochter van 7 lukt het niet om direct een blaadje op de juiste plek te krijgen. Het glijdt makkelijk weg op de andere blaadjes en het potje.

Als afsluiting een leuk koordje, touwtje, aan de bovenkant strikken en natuurlijk een kaarsje erin.
Een zeer geslaagd DIY projectje.
Vind je het een leuke herfstknutsel? Ik ben wel benieuwd naar jullie resultaten. Wil je de foto met me delen?