De Beste VriendenQuiz

Als sinds A in groep 5 zit roept ze dat ze ook mee wil doen met de Beste Vrienden Quiz. Voor degene die het niet kennen, dat is een televisieprogramma waar kinderen vragen beantwoorden voor geld. Dat geld gaat naar een goed doel en een deel mogen ze zelf houden. Ik kon best begrijpen waarom ze mee wilde doen maar helaas voor haar is het alleen voor kinderen in groep 7 en 8.

Groep 6 en 7

In groep 6 kwam het weer terug. “Mama, ik wil ook zo graag meedoen samen met L!”
“Nog even geduld, volgend jaar mag jij je opgeven.”

En toen was ze eindelijk groep 7 en ik hoorde er niks meer over. De dames waren het vergeten, zo dacht ik. En dat klopte ook maar niet omdat ze niet meer mee wilde doen maar omdat ze vergeten waren voor wanneer ze zich moesten opgeven.
Het resultaat was dat ze zich te laat opgaven. Ze kregen wel een heel lief mailtje terug van de quiz dat de aanmeldingstermijn al verstreken was en dat ze het vooral de volgende keer weer moesten proberen.

Bijna groep 8

Een half jaar lang heb ik moeten horen dat ze zich op gingen geven. En dat deden ze dan ook.
Ze namen een filmpje op, zochten een oude foto uit en vulde de vragenlijst in. Alles werd keurig gemaild en toen begon het wachten.

Telefoon

Ik dacht er weinig meer van te horen tot mijn telefoon ging. Of ze naar een casting mochten komen aanstaande zondag.
Ja natuurlijk, maar de datum die werd opgegeven die konden ze niet omdat ze een dag weg zouden gaan met een andere vriendin. Groot baalmoment natuurlijk. Gelukkig zouden er nog meer castingsdagen komen en de volgende dag werd ik alweer gebeld. Of ze dan woensdag konden?

Casting

Jippie, we mogen naar de casting. Stuiterstuiter. Met veel enthousiasme werden de vragen voorbereid. Papa werd geregeld om ze naar Hilversum te rijden. Spannend, we komen misschien op tv!

Wordt Vervolgd…….