Boodschappen februari

Eind januari stelde ik mezelf als doel in februari onder de € 300,- te blijven. In januari zat ik er dicht bij, dus dat zou moeten lukken. Hoe is deze maand nu verlopen?

Ik moet zeggen, met deze uitdaging in mijn hoofd is het toch heel anders boodschappen doen dan normaal.
Ik ben inmiddels al gewend aan het opletten en hield alles bij. Hierdoor kreeg ik zeker inzicht.
En aangezien we zo dichtbij de € 300,- uitkwamen in januari lijkt dit niet moeilijk.

Week 1

Het eerste weekend vond ik het al lastig. Ik gaf in boodschappen januari al aan dat er wel veel bijna op was en aangevuld moest gaan worden.
Het eerste weekend daar direct mee gestart: pindakaas, chocoladepasta, keukenrollen, koffie en kaas.
Hierdoor leken de boodschappen al direct heel duur. En daar moest de rest van de week nog bij komen.


Totaal week 1: ruim €90,-
Zo dat is al een flinke hap uit het budget.

Week 2

Week 2 dan maar een stuk goedkoper? Ook hier gooit direct het weekend roet in het eten. Wederom goede dingen gekocht hoor. Bussen limonade uit de aanbieding, aardappels, frietsaus, pakjes voor school en hup de rekening loopt al weer aardig op. Bij de keurslager een emmertje erwtensoep, want manlief en A hebben er zo’n trek in. Gelukkig zit er ook vlees bij de boodschappen, waarvan een het grootste deel direct de vriezer in gaat. Dat eten we in de loop van de week pas weer op. Dat scheelt dan weer bij de boodschappen van maandag.
Deze week toch ook weer zo’n €…..

De doelstelling van €300,- hangt toch ineens wat zwaarder boven mijn hoofd. We zijn op de helft en we zitten over de helft van het budget. Waren de kasten echt zo leeg? Heb ik dingen gekocht die we niet echt nodig hebben? Redden we het de komende twee weken? Oké, geen drama voor ons als we het niet redden, maar het zou toch jammer zijn…

Week 3

Week 3 is een betere week. We betalen in totaal maar € 70,78. Toch als je dan vooruit kijkt wat we de komende week nog te besteden hebben, dan wordt het erg spannend. We hebben maar ongeveer € 50,- over om de €300 te halen. Dat lijkt vrijwel onmogelijk, want ik kan me niet herinneren zo weinig te hebben uitgegeven in 1 week.

Week 4

Week 4 is bijna € 70,-. Teveel om onder het de €300,- te blijven dus. Helaas zonder de exacte bedragen op te tellen, durf ik dat nu wel al te roepen. Wel een goede week. Deze week vierden we ook de verjaardag van T. We hebben dit klein gevierd, net zoals anders, maar er moest natuurlijk wel extra koffie, en taartspullen worden ingeslagen. Daardoor komen de boodschappen deze week wel iets duurder uit, maar alsnog de beste en goedkoopste week van de maand.

Het totaal

Week 1: € 92,19
Week 2: € 87,45
Week 3: € 70,78
Week 4: € 69,58
Totaal: €320,-
Helaas de uitdaging niet gehaald. Niet onder de € 300,- gebleven. En ook al hadden we de verjaardag niet gehad, dan hadden we het ook niet gehaald deze keer. Stiekem toch wel teleurgesteld, dat deze maand dus in verhouding ook nog eens duurder was dan alle andere maanden hiervoor. Hoe het komt? Ik denk dat we op de vrijdagen meer gegeten thuis gegeten hebben dan de andere maanden. Dan haalden we nog wel eens wat, en nu hebben we dat eigenlijk niet gedaan. Daardoor zit er wel voor 4 dagen meer eten bij. Betreffende uitgaven zijn we dan misschien wel minder gaan uitgeven, maar aangezien ik dat niet allemaal bijhoudt, is het voor nu lastig vergelijken.

Op naar maart. Eens kijken hoeveel we dan uitgeven aan boodschappen, en wat we dan op het menu hebben staan.

Vonden jullie februari ook een dure maand? Of viel het juist erg mee?