Win een puzzel van Wenen op deze Bloggersdag

Vorig jaar hebben we mee gedaan aan een zeer succesvolle mamabloggersdag. Niet zomaar een dag, maar een bloghop met heel veel winacties. Na het succes van vorig jaar doen we dit jaar weer mee. Alleen geen mamabloggersdag, maar een bloggersdag. Ook niet Mamablogs doen mee. Wel zo leuk voor de diversiteit. Dit jaar doen er dus nog meer blogs mee dan vorig jaar en hebben we meer dan 60 winactie! Doe jij mee?

Bloghop

Heb je vorig jaar meegedaan? Dan ken je innmiddels het fenomeen bloghop. Heb je nog niet meegedaan, dan leggen we het nog even voor je uit. Met een bloghop, is het de bedoeling dat je van blog naar blog hopt, leest en meedoet met de winactie, mits deze bij jou past natuurlijk.
We maken een hele lange cirkel van ongeveer 65 blogs. Zo maakt het niet uit waar je instapt en kun je alle blogs makkelijk bezoeken. Beetje warrig?

Het kan dus zijn dat jij vandaag hier begint. Omdat je nu eenmaal graag onze blogs leest. Ja toch? Maar het kan ook zijn dat je bij Judith en Jamey vandaan komt. Dan ben je in hun blog doorgeklikt naar de volgende blog en dat zijn wij.
Judith en Jamey zijn de mama en de mama to be achter Mommylovespink. Een blog dat ik al langer volg. Je leest op mommylovespink over het traject en de struggles om zwanger te worden, zwangerschap, moederschap en van alles wat meer met de kleintjes te maken heeft. Soms lief, soms verdrietig of gewoon lekker om weg te lezen. Natuurlijk met een vleugje roze.

Natuurlijk verlaat je ook Mama’s met thee straks weer. Dat is de bedoeling van deze bloghop. De volgende in de rij is het blog van Mirjam Met Mirjam zit in samen in een gezellige mamabloggersgroepsapp, maar we mhebben elkaar nog niet persoonlijk mogen ontmoeten. Maar dat komt vast nog wel. En natuurlijk volgen we ook haar blog Metmirjam. Mirjam is ama van Fiene (3 jaar) en vrouw van Michiel. Ze deelt haar gevoelens, bezigheden, ideeën, recepten, ervaringen, aankopen en wat er verder nog in haar (gezins)leven voorbij komt. Ook heel veel afwisseling en je leert haar door het lezen ook zeker kennen. Echt een aanrader ook om vaker lang te gaan.

Mama’s met thee

En voor degene die Mama’s met thee nog niet kennen, laten wij ook onszelf even voorstellen. Ja de ene keer lees je hier ik, dan weer wij. Dat gebruiken we een beetje door elkaar. Mama’s Marijke en Hanneke, 2 zussen van inmiddels 40 en 39, zijn het team achter Mama’s met thee. We hadden al vroeg door dat we samen sterker zijn en door de jaren heen zochten we elkaar in vriendschappen, sporten en shopsessies steeds wel weer op. Ook nu we kinderen hebben.

En Mama’s met thee is inmiddels ons (spreekwoordelijke) 3e kind. Of 5e als je alle kinderen bij elkaar op telt. Schrijven en theedrinken zijn onze hobby’s en die kunnen we op deze manier ook geweldig combineren. Je krijgt dus regelmatig (nu 1x in de week) een review van thee, losse thee, of gewoon van een zakje thee. We lopen alleen wat achter met het delen van al die verschillende soorten thee , omdat we nog zoveel meer te vertellen hebben en dus niet elke dag een theesoort willen delen. Ach thee gaat niet zo snel over datum ;)
Naast thee lees je hier veel kinderboeken, shoplogs, persoonlijke artikelen en delen we elke week ook een favoriet theemoment van een ander blogger of theeliefhebber. Nou bijna elke week, want dat staat eigenlijk voor de zaterdag, maar deze week is natuurlijk de bloghop.

Winactie: “Cities of the world”puzzel van Ravensburger

Bij een bloghop hoort een winactie. En ook wij hebben een hele leuke winactie voor je klaar staan.
Bij ons thuis werd er vroeger veel gepuzzeld. Zeker in de herfst en de winter kwamen de puzzels vaak uit de kast. Gezellig aan de eetkamer tafel en samen zoeken naar stukjes. Een aantal puzzels van vroeger heeft onze moeder bewaard en die maken de kinderen nu. Op wat latere leeftijd kwamen de echte puzzels, van 1000 stukjes of meer op tafel. En die maakte je niet alleen, nee die maakten we gezellig met het hele gezin. Nou ja, meestal startte mama met het maken van de puzzel en deden wij als kinderen mee.
Eerst de randjes, dan sorteren op de juiste kleur. Het moeilijkste altijd de lucht, of het water. Daar lijken de kleuren allemaal hetzelfde. En puzzelen maar.

Wij hebben daarom voor die gezellige uurtjes de komende herfst en winter een hele leuke puzzel voor je klaar liggen. Ravensburger heeft onlangs een nieuwe puzzel toegevoegd aan de serie “Cities of the world”. In deze serie vind je onder andere puzzels van de steden Amsterdam, New York, Londen en Parijs. En nu dus ook een puzzel van Wenen. En niet zomaar een puzzel over Wennen. Nee de tekenaar heeft hier echt een fantastisch verhaal bij.

Bob en Nancy, twee Amerikaanse toeristen, zijn dol op reizen en ook op puzzelen! Bob is een gepensioneerde computerprogrammeur die zijn schaapjes op het droge heeft. Hij houdt meer van puzzelen dan van reizen, maar zijn vrouw Nancy weet hem elke keer over te halen om de koffers te pakken en weer een wereldstad te bezoeken.Je vindt ze dan ook terug op alle puzzels van de serie Cities of the World. Ze reizen mee met tekenaar Fleroux, maar dit pakt voor hem niet altijd even goed uit. Want in elke stad worden ze geconfronteerd met onverwachte situaties. Wat ze precies meemaken op hun reizen? Ja, om dat te weten te komen zul je eerst de puzzel goed in elkaar moeten leggen. Dan zie je namelijk pas dat de situatie op de doos een hilarisch gevolg krijgt in de puzzel.

Zin in een aantal uurtjes puzzelen? Wij wel en we probeerden hem voor je uit. Echt een leuke en uitdagende puzzel.

En we mogen er dus 1 weggeven. Wil jij kans maken op deze puzzel? Laat dan hieronder een reactie achter, of als je dat liever doet, laat een bericht achter onder de winactie op onze Facebookpagina. Alle reacties maken evenveel kans. De winactie loopt tot en met vrijdag 15 september 23:59 uur. En in de loop van de week erna maken wij de winnaar bekend op onze Facebookpagina (handig als je die dus liked).

Doorhoppen

En dan is het nu tijd om door te hoppen naar het volgende blog in de rij. Veel plezier bij Mirjam en alle andere blogs die je wellicht nog gaat bezoeken. De winacties duren allemaal ongeveer een week, dus je kunt er rustig de tijd voor nemen.

Ga jij alle blogs bezoeken?