Billendoekjes Jumbo
In mijn zoektocht naar fijne maar ook goedkope billendoekjes heb ik er in de afgelopen 2 jaar wel een aantal gezien. Ooit begon ik bij A met de doekjes van Zwitsal, maar bij T ben ik eigenlijk zo goed als definitief overgestapt op de goedkopere “merken”. Huismerken, merkloos, alle soorten doekjes komen voorbij. In de post billendoekjes liet ik al weten dat ik er een aantal zou testen. Vandaag de doekjes van Jumbo.
Wanneer is een billendoekje fijn?
Na de billendoekjes van de Action en de Etos, de Zwitsal sensitive en de doekjes van Bumblies zijn nu de billendoekjes van de Jumbo aan de beurt. Deze vallen ook in de categorie budget billendoekjes.
Iedereen stelt andere eisen aan een billendoekje. Wat ik lekker en fris vind, vind jij misschien wel heel erg stinken. En waar de billen van jouw kindje niet tegen kunnen, vinden de billen van mijn kinderen geen enkel probleem. Dus helemaal objectief zullen de criteria nooit zijn.
Voor mezelf stelde ik de volgende criteria vast:
- Ze moeten makkelijke uit de verpakking te halen zijn. Per stuk, niet meerdere tegelijk of steeds moeten zoeken naar het volgende doekje
- Ze moeten stevig zijn, niets is vreselijker dan dat je met je handen door een doekje heen schiet terwijl… Nou ja, je begrijpt me…
- Ik vind het fijn als de doekjes lekker ruiken. Ik ben echt dol op de zwitsalgeur, maar vanwege de prijs laat ik de billendoekjes links liggen
- De doekjes moeten niet te droog zijn, maar ook niet te nat. Beide maakt niet echt fijn schoon
Billendoekjes Jumbo
Deze billendoekjes gebruiken we regelmatig. Ik doe regelmatig boodschappen bij de Jumbo en neem dan makkelijk een pakje mee. Daarom mogen ze ook zeker niet ontbreken in de test.
Hoe komen de billendoekjes van Jumbo dan uit mijn test?
Voldoen ze de billendoekjes aan de door mij opgestelde criteria? Zijn ze hun prijs meer dan waard?
De prijs
80 doekjes voor €1,35. Er zitten dus meer doekjes in de verpakking dan in de meeste verpakkingen. De prijs is ook iets hoger. Ik twijfelde ook even om ze mee te nemen. Ik ga toch niet meer betalen dan voor andere doekjes? Tot ik zag dat er ook 8 doekjes meer inzaten. Oh wat was ik ineens makkelijk te overtuigen? Terecht? Of een slimme truc?
Per doekje betaal je 1,7 cent. Voor bijvoorbeeld Bumblies betaal je 1,4 cent. De billendoekjes van de Jumbo zijn dus toch iets duurder.
De verpakking
Op de verpakking staat met grote letters dat je de “Allerslimste koop” te pakken hebt. Dat beloofd dus kwaliteit voor een zachte prijs. De verpakking is fijn. Het materiaal is stevig en de afsluitstrip gaat er makkelijk af. Ik heb alleen niet getest of de verpakking makkelijk met 1 hand te openen was.
De doekjes komen er makkelijk uit. Ze zitten niet te strak in de verpakking. Alleen moet ik wel regelmatig een weggezakt doekje opsporen. Dat vind ik minder fijn. Blijkbaar zij ze in kleine hoeveelheden gestapeld.
Stevigheid
De billendoekjes van de Jumbo zijn lekker dik. Ze hebben een soort van structuur die me doet denken aan een honingraat structuur. Ik denk dat dit ze lekker stevig maakt. Ze blijven ook lekker in vorm.
Natte doekjes
De billendoekjes zijn perfect vochtig. Vergelijkbaar met de billendoekjes van Bumblies. Ook een pluspunt hier voor de Jumbo. De laatste doekjes zijn wel iets natter, maar nog steeds niet te nat.
De geur
De billendoekjes van de Jumbo zijn niet mijn favoriet wat betreft de geur. De geur is wel fris, maar ik vind ze teveel ruiken naar een goedkoop schoonmaakmiddel. De geur is mij te scherp om echt lekker te vinden. Maar de geur blijft ook niet echt hangen. Dus ik heb er ook geen last van.
Conclusie:
De billendoekjes van de Jumbo zijn heel fijn. Ze zijn iets duurder dan de meeste billendoekjes. De structuur en stevigheid van de doekjes samen met de perfecte vochtigheid zorgen ervoor dat ze toch regelmatig in mijn boodschappenkar te vinden zullen zijn.
Koop jij ook wel eens billendoekjes van de Jumbo?