Billendoekjes Hema

In mijn zoektocht naar fijne maar ook goedkope billendoekjes heb ik er in de afgelopen 2 jaar wel een aantal gezien. Ooit begon ik bij A met de doekjes van Zwitsal, maar bij T ben ik eigenlijk zo goed als definitief overgestapt op de goedkopere “merken”. Huismerken, merkloos, alle soorten doekjes komen voorbij. In de post billendoekjes liet ik al weten dat ik er een aantal zou testen. Vandaag de doekjes van de Hema.

Wanneer is een billendoekje fijn?

Na de billendoekjes van de Action en de Etos, de Zwitsal sensitive, Bumblies, Jumbo en de doekjes van het Kruidvat zijn nu de billendoekjes van de Hema aan de beurt. Deze vallen ook in de categorie budget billendoekjes.

Iedereen stelt andere eisen aan een billendoekje. Wat ik lekker en fris vind, vind jij misschien wel heel erg stinken. En waar de billen van jouw kindje niet tegen kunnen, vinden de billen van mijn kinderen geen enkel probleem. Dus helemaal objectief zullen de criteria nooit zijn.
Voor mezelf stelde ik de volgende criteria vast:

  • Ze moeten makkelijke uit de verpakking te halen zijn. Per stuk, niet meerdere tegelijk of steeds moeten zoeken naar het volgende doekje
  • Ze moeten stevig zijn, niets is vreselijker dan dat je met je handen door een doekje heen schiet terwijl… Nou ja, je begrijpt me…
  • Ik vind het fijn als de doekjes lekker ruiken. Ik ben echt dol op de zwitsalgeur, maar vanwege de prijs laat ik de billendoekjes links liggen
  • De doekjes moeten niet te droog zijn, maar ook niet te nat. Beide maakt niet echt fijn schoon

Billendoekjes Hema

Ik ging er speciaal naar op zoek. Eigenlijk koop ik vooral kleding, speelgoed en knutseldingen bij de Hema, of fotolijstjes. Maar verzorgingsproducten haal ik er eigenlijk nooit. En dat terwijl de Hema genoeg heeft. Ik kon de billendoekjes dan ook niet direct vinden. En moest even vragen waar ze lagen.

Hoe komen de billendoekjes van Hema dan uit mijn test?

Voldoen de billendoekjes aan de door mij opgestelde criteria? Zijn ze hun prijs meer dan waard?

De prijs

€ 1,50 betaalde ik voor een pakje doekjes. Budget? Nee, ik ben inmiddels de prijzen van de Action en de Bumblies gewend he. Dus ik vond ze eigenlijk best nog aan de prijzige kant voor billendoekjes. Er zitten net als bij vele andere merken 72 doekjes in. Dat betekent 2 cent per doekje. En dat is dus inderdaad iets duurder.

De verpakking

De verpakking is simpel, licht van kleur en stevig. Ook de sluiting gaat makkelijk open en vermoedelijk ook met 1 hand te openen. Ik heb dat dus wederom vergeten te testen. Hoe makkelijk als de vorige doekjes op zijn en je kan direct wisselen. Dan denk je daar niet over na.

Stevigheid

De billendoekjes van de Hema zijn hun geld zeker waard. De dikte van de doekjes is fijn. Ze vallen zeker in de categorie Etos of Zwitsal wat betreft de dikte van de billendoekjes. Door de stevigheid kon ik ook bij minder prettige luiers, in de buikgriep tijd, mijn handen niet viezer maken dan nodig. Wassen doe je dan toch, maar dan in elk geval niet omdat je door het doekje heen schoot. BAH!

Natte doekjes

Zowel de eerste als het laatste doekje zijn heerlijk vochtig. Ik merk weinig verloop in de verpakking. Dus dat is erg fijn. Geen te natte doekjes op het laatst, of te droge doekjes aan het begin. Ik zeg wederom een pluspunt voor de billendoekjes van de Hema.

De geur

De geur is rustig, maar lekker. Het doet me zelfs een beetje denken aan de doekjes van Zwitsal. Er zit wel een echt babyluchtje aan dus.

Conclusie:

Eigenlijk vind ik de billendoekjes van de Hema aan de dure kant voor budget billendoekjes van een huismerk. Maar ze zijn wel erg prettig in gebruik. En ze ruiken ook nog eens lekker. Zeker veel pluspunten, maar ik zal ze dus niet zo snel kopen omdat er goedkopere alternatieven zijn, die praktisch even goed zijn.

Koop jij ook wel eens billendoekjes van de Hema?