Bijzondere smaken siroop en brood

Via de website van bijzonder smaken kregen wij wat producten om te proberen. Ik kreeg een hele bijzondere siroop van Shrubs en een nog bijzonderder brood van Dapeppa. Maar de grote vraag is natuurlijk was het ook lekker? Ik vertel jullie er graag alles over.

Shrubs

Het eerste dat wij gingen proberen was de siroop. Iets wat wij in eerste instantie lazen als limonade. Maar niet elke siroop is natuurlijk een siroop voor limonade. Toen wij er dus limonade van maakte verbaasde wij ons ook enorm over de vreselijke zure smaak. Dat krijg je als je niet goed leest. Het is namelijk een heel ander soort siroop en limonade ervan is dan ook echt niet lekker.

Shrubs is een fruit azijnsiroop op basis van 100% natuurlijke en biologische grondstoffen zonder de toevoeging van geur-,
kleur- en smaakstoffen. Shrubs is vrij van kunstmatige toevoegingen en bevat enkel suikers afkomstig uit de
natuurlijke vrucht. Shrubs is heerlijk als toevoeging in onder andere dressings en salades, yoghurt en ijs of als smaakmaker in dranken en cocktails.

De shrubs komen in verschillende smaken. Wij kregen de granaatappel/vlierbloesem om te proberen. Deze siroop is erg lekker om in dressings te gebruiken. Vervang een deel van de azijn (azijn is zuurder dus vandaar een deel tenzij je van zoete dressing houdt) door de siroop. En dan lekker over een salade heen met granaatappel erin.

Ik kan mij deze siroop ook wel voorstellen door desserts in plaats van citroensap. Het geeft dan net een subtiel andere smaak. Bijvoorbeeld een tropisch dessert met passievrucht en dan de passievrucht/ananasshrub door de saus.

Wij vonden het een leuk product dat je niet snel in de supermarkt tegen komt. Daar komt bij dat het gemaakt is zonder toegevoegde suikers en enkel natuurlijke ingrediënten. Een aanrader dus al je het maar niet als limonade probeert te drinken.

Bierbrood

Brood met bier? Oke van een biertje zijn ze hier niet vies en dat bier brood kan doen rijzen door de gist dat is ons wel bekend. Maar dat je ook mixen kan kopen die hier speciaal voor bedoeld zijn dat was nieuw voor ons. Er zijn verschillende smaken te verkrijgen. Zo is er bierbrood bruschetta, kruiden en knoflook of kaas-uien. Drie lekker smaken die je dus als extraatje op je hapjes tafel kan zetten. Wij probeerde het bierbrood met de Italiaanse kruiden en alleen de mix al rook heerlijk.

Het gebruiksgemak is heel groot. Mix in een kom, biertje erbij en roeren maar. Het brood word met bakvorm geleverd en past dus altijd. De smaak van het brood word voor een deel bepaald door het bier dat je toevoegt. Wij kozen voor een simpel pilsje maar met een steviger bier krijgt je brood ook een stevigere smaak.

Het is zo simpel dat het bijna niet kan mislukken en als snel rook de keuken heerlijk naar de kruiden die in het brood verwerkt zijn.

Wij vonden het brood bij het aansnijden (ja we hebben netjes gewacht tot het was afgekoeld) wel erg snel kruimelen. Iets meer stevigheid hierin was wel prettiger geweest. Hierdoor was het ook wat moeilijker om er eetbare stukjes van te maken. Het brood had een subtiele smaak en de kruiden waren niet enorm overheersend. Wel vonden wij dat het brood een beetje aan de flauwe kant was.

Het bierbrood is een leuke aanvulling als je een keer iets anders op tafel wil zetten dan stokbrood of crackers.