Aftellen naar kerst, 24 activiteiten

Ja wij hebben elk jaar wel een adventskalender in huis. Met van die goedkope chocolaatjes. Dat vinden de kinderen nog voldoende. En natuurlijk bereiden we kerst voor. We maken kerstkaarten, versieren het huis, en natuurlijk kunnen we de voorbereidingen voor het kerstdiner op school niet overslaan. Maar dan houdt advent eigenlijk een beetje op. Vroeger waren we dan wekelijks in de kerk te vinden. Er was elke zondag of zaterdagavond wel een viering waarin we als kinderkoor een lied mochten zingen. En ook op school was deze periode bijzonder. Met een echte adventskrans in de klas. Met echte kaarsen. Dat kun je je nu toch niet meer voorstellen…..

Adventsbloghop

Dit jaar doen we mee aan de Adventsbloghop die Fleur heeft bedacht. De komende 24 dagen kun je elke dag bij een ander blog terecht voor een leuke activiteit in de Adventsperiode. Zo tellen we samen af naar kerst.

Omdat wij niet bovenaan de lijst staan, delen we vandaag vast de volgorde van de blogs, met link, zodat je weet waar je moet zijn. Natuurlijk zullen we netjes linken naar onze voorganger en de blogger die een dag later haar activiteit plaatst, maar mocht je ergens de draad kwijtraken, dan pik je hem makkelijk weer op met zo’n overzicht. Nieuwsgierig welke actviteiten erop staan, klik dan straks snel door naar het eerste blog, want we zijn vandaag van start gegaan. En tel gezellig de dagen af samen met ons naar kerst.

Overzicht

1 http://wereldvanmama.nl/
2 http://www.go-or-no-go.nl/
3 http://www.robust-posch.nl/
4 http://villaspeelmama.blogspot.nl//
5 http://savethemama.nl/
6 https://gewoon-wij.be/
7 https://kleineontdekkers.nl/
8 https://blog.kreanimo.com/
9 http://www.thefabulouslifeofellen.com/
10 https://www.nobody-else.nl/
11 https://www.janske.nl/
12 https://mamaabc.be/
13 https://mamasmetthee.wordpress.com/
14 http://www.fulltimemama.nl/
15 http://www.mamakletst.nl/
16 http://badschuim.eu/
17 http://www.pinkpress.nl/
18 http://www.glim.org/
19 http://www.goodgirlscompany.nl/
20 http://www.mamaminke.nl/
21 http://www.meisje-eigenwijsje.nl/
22 http://annekoendigitaal.blogspot.nl/
23 http://www.mamamaai.nl/
24 http://www.mizflurry.nl/

Alle blogs

Nu staan er natuurlijk nog geen onderwerpen bij, maar daar komt gaande weg de maand verandering in. Vandaar dat ik hieronder ook de link naar de verzameling van al onze blog heb geplaatst. Veel plezier bij het aftellen naar kerst!

Doe jij iets bijzonders in deze adventsperiode?