Aardbeienyoghurtijs

Er zijn een aantal dingen die meteen in je hoofd komen als je denkt aan de zomer. En de belangrijkste is de zon en de daarbij horende warmte. Al laat die het soms wel een beetje afweten. Maar bij de warmte hoort verkoeling en niet iedereen heeft een zwembad in de tuin dus tijd voor ijsjes! Maar dan wel lekkere en gezonde ijsjes natuurlijk.

En deze overheerlijke ijsjes zijn onderdeel van de #mamachallenge2017.

Benodigdheden:

Als je niet in het bezit bent van ijsvormpjes kan je ook papieren of plastic bekertjes gebruiken. Als het maar rechtop kan blijven staan in je vriezer. Als stokje neem je dan bijvoorbeeld een rietje.

Lekker simpel en snel klaar

Aardbeien, ongeveer 200 gram, in kleine stukjes snijden en even pureren met de staafmixer of blender. Als je het helemaal zelf wil maken kan je ze ook prakken.

Yoghurt, zo een 200 ml, toevoegen. Even goed mengen.

En als laatste een banaan. Het liefst een beetje rijpe vanwege de lekkerdere smaak en de zachtere structuur. Ook deze even er door heen blenderen, mixen of prakken (dat gaat apart wel het makkelijkst).

De volgorde van bereiden doet in dit geval helemaal niks af aan het eindproduct. Dus hup iedereen aan de prak en de mix en later alles bij elkaar gooien. Bij mij gaat het altijd wel erg schuimen. Dus als ik de vormpjes heb vol gedaan dan roer ik de lucht er zachtjes uit en vul nog even bij.

Wachten

Nu nog stokjes erin en wachten, wachten, wachten,………… want het moet wel even in de vriezer natuurlijk.

Na minimaal twee uurtjes, ik wacht liever een nachtje voor de zekerheid, kunnen de ijsjes gegeten worden. Jummie!

Andere bijdrages van deze #mamachallenge2017?

Josan maakte lavendel ijsjes en Fleur stopte ook heel veel fruit in 1 ijsje. Meer ideeën lees je in de Facebookgroep. Deel jij ook daar je succes recept?

Maak jij wel eens zelf ijsjes?