9x Kerstengeltjes

Ik vind het heerlijk om te knutselen met de kinderen. A vind freubelen ook geweldig maar Q vind het minder. Helaas hebben wij niet zo vaak tijd om lekker te gaan zitten knutselen maar in de vakantie kunnen we dat inhalen.

Ik vind kerst en engeltjes helemaal bij elkaar horen.Daarom ging ik op Pinterest op zoek naar een leuke engel om te maken met wat ouderen kinderen. Ik vond er een heleboel! De leukste heb ik hier voor jullie op een rijtje gezet en een doe-het-zelf gemaakt van het engeltje dat ik heb uitgekozen.

Engeltjes gemaakt van paperclips of pijpenraggertjes.

Engeltjes gemaakt geverfde pasta en een kraaltje. Schattig maar wel erg klein.

Deze kan je maken van een papierenbord voor stevigheid of juist van een taartonderzetter (met kant aan de zijkanten).Ook leuk om ze nog in te kleuren of met glitters.

Voor de liefhebber van werken met wol en stof/vilt vond ik deze geinige engeltjes. Ze kunnen ook door voor elfjes in de lente.

En als laatste een engel van strijkkralen. Hier zijn meerdere varianten van te vinden maar deze met de kleine sterretjes in der handen vond ik erg schattig.

Engel van een shuttle

En deze hebben wij gemaakt. Een engel van een badmintonshuttle.


Het voordeel van kinderen die badminton spelen, is dat je makkelijk aan shuttles kan komen. In de speelgoedwinkels en online zijn ze echter ook te vinden.

Benodigdheden:
Shuttle
Pijpenragger
Glitters/alleslijm of een tube glitterlijm
Schaar
Karton en potlood voor de vleugels
Stift voor oogjes en mond
Kroonkurk
Lijmpistool

Hoe ga je te werk?
Teken vleugeltje. de vorm en grootte maakt niet zoveel uit maar het mooist is natuurlijk als ze wel uitsteken aan de zijkanten.
Na het uitknippen kan je ze met het lijmpistool vastmaken aan de shuttle.
Teken oogjes en een mond. Dit gaat het best met permanentmarker.
Schuif het pijpenragertje door shuttle en knip op maat voor de armen. Buig ze in vorm. Eventueel kan je ze nog iets in de hand geven zoals een boekje.
Maak met de glitters en de lijm een mooi patroontje op de jurk van de engel.
Maak als laatste de kroonkurk als aureooltje vast.

En welk engeltje vinden jullie het leukst?