6 tips voor succes met oorbellen
Zo ik vroeg om tips voor de oorbellen ellende van A. En die kwamen er. Alleen is het toch best lastig om te bepalen, wat nu voor de oren van A de oplossing is. Zo blijkt wel weer eens dat iedereen anders is. Maar ik kwam er wel achter dat ik niet de enige mama ben die tobt met de oorbellen. Tja wat had ik ook gedacht hè…
Dus hier de tips die wij hebben gekregen. Ik weet nu wel zeker dat er meer mama’s en dochters zijn die wel wat tips kunnen gebruiken. Voor iedereen die heeft meegedacht. Onwijs bedankt. Ik heb er veel aan gehad.
Zweerknopjes inhouden
Een hele simpele oplossing. Zweerknopjes indoen, inhouden en inhouden. Niet een paar weken, maar gewoon lekker een half jaar, een jaar of misschien wel langer laten zitten. Daarna zijn de oren goed genoeg genezen om te gaan wisselen met andere oorbellen.
Oorbellen van RVS, chirurgisch staal, zilver of goud
Misschien kan ze niet tegen het materiaal waar de oorbellen van gemaakt zijn. Veel mensen kunnen alleen tegen, echt zilver, echt goed, of juist alleen tegen oorbellen van RVS of chirurgisch staal. Dat betekent dat we als het echt niet over gaat met de verschillende soorten materiaal moeten gaan experimenteren. Kijken bij welke oorbellen het goed gaat en bij welke niet. Ik houd het nu nog even op de eerste oplossing. Voorlopig gaat dat goed.
Plastic oorbellen
Of in elk geval een plastic achterkantje. Dit zit minder strak dan de gewone achterkantjes en zou dus enorm kunnen schelen bij het helen van de oren.
Achterkantje oorbellen op afstand
Voor ik als bovenstaande op zoek ga naar mijn oude plastic oorbellen om een achterkantje te wisselen, zal ik eerst proberen het achterkantje wat losser te doen. Vergelijking tussen beide oren leverde op dat het “betere” oor inderdaad wat losser zat dan het oor waar ze meer last van had. Ook al gaan beiden oren nu heel goed. Even allebei op de juiste stand gezet. Kan nooit kwaad, ze zitten nu in elk geval niet te strak.
Schoonmaken
Sterilon, alcohol en unicura (anti-bacteriele zeep) worden veel genoemd om de oren goed mee schoon te maken. Sterilon en alcohol gebruiken we al. Ook maakt ze haar oren onder de douche met “gewone zeep” schoon. Dit helpt al genoeg. Maar Unicura pakken we er dan zeker bij, mocht het nodig zijn.
Geen knopjes maar ringetjes of juist hangende oorbellen
Een laatste veel gehoorde oplossing is, weg met de knopjes. Deze sluiten te veel af. Ringetjes of hangende oorbellen zijn daardoor veel handiger, en zorgen dat de klachten als sneeuw voor de zon verdwijnen.
Het lastige hieraan is, dat de kinderen met gym deze oorbellen niet in mogen. En ook met sporten vind ik dat niet verstandig. Dat zou hier betekenen, 3 à 4 keer per week, de oorbellen uit. En dat vind ik te veel van het goede. Misschien wel een goede oplossing als ze straks wat ouder is en de oorbellen voor de gymles of sport even snel kan uitdoen en daarna weer in.
Onze oplossing
Wij hebben dus de zweerknopjes wat losser gemaakt, bij een oor was dat niet nodig. En we zorgen dat de oren steeds goed schoongemaakt worden. En verder blijven we er af. De zweerknopjes blijven voorlopig in.
En dan hopen gaan we ervanuit dat de oorbellen ellende tot het verleden behoort.