#18 weekoverzicht: het start en eindigt met storm, daartussen overheerste rust

Het start en eindigt met storm, daartussen overheerste rust. Rust want we hebben heel weinig gedaan in en om huis. Vermoeidheid vlak voor de kerstdagen slaat toe. Een beetje saaie week dus eigenlijk. Toch ook nog wel leuke dingen meegemaakt. Dus lees en kijk rustig verder.

Vrijdag, wat een onstuimig weer is het nog. Een echte storm. Gelukkig wordt het in de loop van de dag rustiger. Ja buiten ja, in huis niet. Op twitter kondigde ik al aan dat ik dit overzicht Storm ging noemen. Maar de vrijdag is natuurlijk niet representatief voor de hele week. Toch heeft de storm het gered in de titel.

T was zo ongezellig na het slapen en bleef maar om aandacht vragen. Samen met A wel weer hard aan de kerstkaarten gewerkt. Daarna brak echt de hel los. Piepen, huilen, druk doen. Maar ook gezellig samen dansen om de discobal. Was wel blij toen ze eindelijk sliepen. T op tijd en A natuurlijk in ons bed bij The Voice. Met geen stok eerder naar bed te krijgen.

 

 

Zaterdag was niet mijn dag. Het zal de periode van de maand wel zijn…. Wel de kerstboom gehaald, opgezet en versierd.

Ik in de middag even lekker alleen het dorp in. Was op zoek naar dunne witte vouwblaadjes. Helaas niet kunnen vinden. Dus als iemand nog tips heeft….
Zondag vierden we dat mijn moeder bijna 65 wordt. Met elkaar hadden we allemaal lekkere hapjes voorbereid. Dus aten we tapas met elkaar.

Tussendoor nog wel een paar keer spuug moeten ruimen. 3x had T teveel last van zijn buikje en kwam alles eruit. Gelukkig daarna wel goed geslapen.

Maandag was hij dan nog wel erg wit en je merkte dat hij minder wilde eten dan normaal. Maar dat geeft niets. Ook natuurlijk de stofzuiger weer door het hele huis gehaald. Gelijk weer het nadeel van een echte kerstboom ontdekt. Overal naalden!! Maar hij ruikt wel erg lekker om er gelijk maar iets positiefs tegenover te zetten. Verder was het thuis een beetje saai. A speelde gezellig bij een vriendinnetje.
Dinsdag moest R heel vroeg uit de veren. Een klus op een uur rijden. Dat betekent dat T ook lekker op tijd wakker was. Even nog bij mama in bed en dan maar lekker samen douchen. Hij wilde er niet onder, maar daarna ook niet meer eronder uit. A in de middag weer even met een vriendinnetje mee. Dus T en ik lekker weer een dagje samen thuis.

De woensdag startte heel vroeg. Al voor de wekker vertelde T dat zijn dag was begonnen.

Vlak voor de wekker toch nog terug in zijn bed gestopt, maar daarna was er geen houden meer aan. Alleen maar piepen in roepen in bed. Dat hij moe was merkte je ook de rest van de ochtend. Hij wilde veel bij mama op schoot zitten en vlak voor we A moesten halen, viel hij op de bank in slaap. Lekker tegen mama aan. Getwijfeld over de inzet van een buurvrouw om A mee te nemen uit school, maar dan moest ik een paar minuten later toch de deur open doen, zeker toen het niet lukte om hem in zijn bedje te leggen, toch maar zelf naar school gegaan. Daarna begon het feest pas goed. Meneer heeft dus niet meer geslapen. ZUCHT. De jarige oma kwam in de middag even assisteren met het kunst en vliegwerk van de combinatie tennis en kerstdiner. Maar alles gelukt en een blij meisje naar school. En T die lag op tijd in bed en sliep als een roosje tot de volgende ochtend jawel 6 uur. A had een gezellig kerstfeest met heerlijk eten op school.
En ook het zingen op het plein dat ze met de hele school ieder jaar doen, was mede doordat het droog was ook erg geslaagd. Allemaal met een lampje in de hand, zag het er ook erg mooi uit voor de kijkende papa’s en mama’s.

Donderdag even op de fiets naar de markt. Een haring halen. De terugweg was pittig, vandaar dat we de week toch weer eindigen met storm. De wind is weer aangetrokken. Vandaar dat de week weer eindigt met storm. Ook in mijn hoofd. De voorbereidingen voor kerst moeten nog getroffen worden, maar voor mijn gevoel is het echt pas ergens oktober, ondanks de boom in huis en alle andere activiteiten. Hoe zetten we deze knop weer juist?

‘S avonds nog wel een leuke EHBO les. Met lotusslachtoffers. Net echt dus en dan leer je echt wat je moet doen. Een vuurwerkslachtoffer inclusief afgevallen vinger, mevrouw gevallen met de fiets, een echte bitchfight met rondvliegende tanden omdat haar beste vriendin het met haar man deed. Geweldig spektakel dus, met mooie schmink! En de belangrijkste les van de avond? Pak regie, laat 1 iemand overzicht houden en “de baas” zijn…anders wordt het chaos en doet iedereen maar wat.