10 vakantiewensen

Toen ik mijn kinderen vroeg wat hun wensen waren voor de twee weken vakantie kwamen ze met dit lijstje. Sommige dingen waren verrassend volwassen andere helemaal kind.

1. Heel lang uitslapen.

Dit is de wens van A, zij houdt wel van lang in bed liggen en een beetje rommelen of lezen. Q is elke dag om 9:00 wel zijn bedje uit.

2. Heel lang opblijven.

Een wens van beide kids. In de ogen mama heel mooi te combineren met oud&nieuw. Maar dat is vast niet wat zij ermee bedoelden.

3. Logeren met ons nichtje A.

Dat gaat zeker gebeuren. Dit wilden ze al in de zomer maar toen hadden we dagen te kort in de vakantie. Ook in de herfstvakantie wilde het niet lukken. Dus tussen kerst en oudjaar maken we een paar dagen vrij voor dit feestje.

4. Een pyjamadag houden.

Als kind heb ik die behoefte nooit gehad. Ik vond mijn kleding veel warmer dan mijn pyjama. Ook nu voel ik dus niet die behoefte maar blijkbaar de kinderen wel. Dus wij houden een pyjamadag, althans zij houden een pyjamadag. Ik kan niet in mijn pyjama de hond uitlaten toch?

5. Een hele dag gamen.

Eh? Doe je ander dagen dan iets anders?

6. Schaatsen.

In het winterwonderland bij ons in het dorp is een kunstijsbaan en laat ik nou net kaartjes gewonnen hebben hiervoor, inlcusief schaatsen huur. Gaan we dus ook zeker waar maken deze wens.

7. Geen schoolwerk maken.

Nee natuurlijk niet. Vakantie is vakantie. Na de vakantie gaan we er dan weer hard tegenaan.

8. Niet hoeven haasten.

Dat betekent niet van sportwedstrijd naar training naar verjaardag hoeven hollen. Oh in dat geval hoop ik dat het eerste weekeinde niet meetelde. Verder zijn we redelijk relaxed deze vakantie.

9. Met de hond in het bos wandelen.

Tuurlijk. Normaal kunnen ze niet zo vaak mee, vanwege alle dingen die al gepland staan in de weekeindes. Ik loop daarom vaak met hond en oma door het bos op maandagochtend. Nu kunnen ze lekker mee. Rennen, spelen en een frisse neus halen.

10. Knutselen bij oma.

Q wil dit niet, die houdt niet van knutselen. A kan haast niet wachten tot ze mag. Oma maakt altijd hele leuke knutsels met de kinderen. Zo ook dit jaar, zie foto. Vorige jaren maakte ze kaarten, waxinelichthouders, kerststukjes en dit jaar dus wijnglazen als waxinelichthouders.

Hadden jullie kinderen of jijzelf ook vakantiewensen?